OV in Milaan

Het openbaar vervoer is in Milaan goed geregeld. Het is efficiënt en goedkoop. Elke locatie in de stad is makkelijk te bereiken. Als je wilt weten hoe je het makkelijkst van A naar B komt, gebruik dan de routeplanner Giromilano van de OV-maatschappij ATM: Giromilano

Milaan heeft een groot netwerk van trams, bussen en metro’s. Zo zijn er in totaal 4 metro lijnen, de gele, rode, groene en sinds vorig jaar de nieuwe paarse lijn.

rete_metrop_atmBron: ATM website

Milaan heeft nog oude trams die zijn opgeknapt en die nu zowel toeristen als Milanesi door de stad vervoeren. Neem eens een ritje met de tram! Tram nummer 1 neemt een mooie route langs alle highlights!

Kaartjes voor het OV koop je op de stations in de daarvoor bestemde kaartjesautomaten. Ook kan je kaartjes kopen bij de verschillende kiosks die je in het centrum tegenkomt of in een tabaccheria (tabakswinkel).

Een enkele reis kost €1,50, dit kaartje is geldig voor 90 minuten vanaf het moment dat je het kaartje afstempelt. Vergeet dus niet als je een tram neemt, het kaartje eerst af te stempelen (dit kan in de bus of tram), anders is die niet geldig. Gooi je kaartje ook niet weg, want sinds kort moet je zowel om de metro in als uit te komen je kaartje door de poortjes halen. 

Naast de enkele reis ticket, zijn er ook dagkaarten te koop. Deze kosten €4,50 en zijn 24 uur geldig vanaf het moment van afstempelen. Neem dit kaartje als je van plan bent om meer dan drie keer op verschillende tijden met het OV te gaan.

Blijf je twee dagen, neem dan het tweedaagse kaartje voor €8,25, geldig gedurende 48 uur.

dsc_0383

Voorgevel Centraal Station

Centraal station

%d bloggers liken dit: