De Abdij van Fossanova is de oudste cisterciënzerabdij van Italië en ligt in de plaats Priverno in de provincie Latina ten zuiden van Rome. De abdij werd gebouwd in 1163 en is een perfect voorbeeld van de gotische stijl in Italië. De kerk van binnen heeft vrijwel geen fresco’s maar is daarom niet minder indrukwekkend. Er worden nog dagelijks missen georganiseerd en de kerk wordt ook gebruikt voor ceremoniële missen zoals doping, communie en bruiloften.

De kerk van de abdij is prachtig en getuigt van de volmaaktheid van het Bernardus model. Er is in de loop van de jaren veel bijgebouwd zoals een gotisch portaal en een roosvenster in de voorgevel. De kerk doet nu dienst als parochiekerk.

In het gebouw bij de binnenplaats is een kamer waar de heilige Tommasso d’Aquino zijn laatste dagen van zijn leven doorbracht met bidden en mediteren. Tot de dag van vandaag bevindt de (lege) tombe van de heilige daar.

 DSC_0624

Het klooster complex is erg mooi en groot. Het lijkt haast een heus dorp met ook een barretje en een paar winkeltjes.

Tip: In augustus wordt er een grote braderie georganiseerd waar heel de provincie op afkomt. Er worden dan allemaal middeleeuwse spellen georganiseerd en er is ook een harlekijn die een middeleeuwse stuk opvoert. Het klooster heeft ook een winkel waar je verschillende producten kan kopen die gemaakt zijn door de monniken.

DSC_0509

DSC_0559

DSC_0565

DSC_0568

DSC_0585

DSC_0599

DSC_0614

DSC_0608

DSC_0616

DSC_0523

DSC_0633

DSC_0499

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: