De Artigiano in Fiera is een van de grootste beurzen voor ambachtslieden in heel Europa (toegang is gratis!). Ambachtsmannen en vrouwen komen vanuit heel de wereld naar Milaan om daar hun vaak handgemaakte producten te presenteren en vooral te verkopen. In de 310.000 vierkante meter beurshallen kun je alles vinden, van typische streekgerechten tot handgemaakte meubels, kleding, en sieraden! Duizenden kraampjes vol met handgemaakte producten uit heel de wereld waaronder ook veel etenswaren die je vaak mag proeven! Denk aan lekkernijen uit Sicilië en Napels maar ook heerlijke wijnen uit Piemonte, Duitse pretzels en zelfs stroopwafels uit Nederland! Deze beurs is de ideale plek om souvenirs en de eerste kerstcadeaus aan te schaffen.  

 

Van 1 tot 9 december kun je alvast de leukste kerst en hebbedingetjes kopen! Ben je in Milaan? Dan is deze markt echt een must, vooral om de Italiaanse en Wereldkeuken te proeven! Toegang is gratis!

 

Het leuke aan deze beurs is dat niet alleen alle regio’s uit Italië vertegenwoordigd zijn maar ook verschillende landen uit heel de wereld. Zo is er een Europa hal, waar ook Nederland een aantal kraampjes heeft, een hal met de Aziatische landen, Afrikaanse landen en natuurlijk Noord- en Zuid-Amerika.

Zo heb ik de heerlijkste honing en kaas uit Sardinië en pasta met truffel uit Umbrië geproefd. Ook heb ik mooie leren handschoenen uit de omgeving van Napels en een mooie kerstbal voor in de kerstboom uit Rusland gekocht!

 

Heerlijke Pastel de Nata uit Portugal! 

 

Hollandse stroopwafels!

 

Heerlijke kaas uit Sardinie!

 

Italiaanse salumi!

 

 

 

Wanneer is de beurs?

De beurs wordt elk jaar gehouden in de eerste week van december, altijd zo rond de Italiaanse feestdagen van de Immacolata (Onbevlekte Ontvangenis op 8 december). Dit jaar vindt de beurs plaats van zaterdag 30 november tot zondag 8 december.

Toegang is gratis! Je moet sinds dit jaar wel eerst registreren op de website en de gratis toegangspass activeren. Kijk voor meer informatie op de officiële website: https://artigianoinfiera.it/en/

 

Waar is het?

De beurs is in de Rho Fiera. Hier worden het gehele jaar door verschillende exposities en beurzen gehouden. De Rho Fiera is makkelijk te bereiken met zowel de metro als de trein. Er gaat een directe metro naar Rho Fiera vanaf de Duomo (rode lijn). Omdat de Rho Fiera iets buiten het centrum ligt moet je voor je metrokaartje iets meer betalen. Een retourtje kost €5,00 en kun je kopen bij alle metrostations in de kaartmachine.

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: