De basiliek van Sint-Ambrosius behoort tot de oudste kerken van Milaan. De kerk is gesticht door de bisschop Ambrosius. Hij liet de kerk tussen 379 en 386 bouwen. In de crypte kan je de stoffelijke resten van Heilige Ambrosius vinden en van twee beschermheiligen van Milaan. Het is daarom een zeer bijzondere plek voor de Milanesen die deze kerk vaak belangrijker vinden dan de Duomo.

 

Op 7 december is de sterfdag van Heilige Ambrosius,  en dat wordt grootst gevierd in Milaan. Heilige Ambrosius is namelijk de patroonheilige van de stad en daarom is 7 december ook een officiële Milaanse feestdag. Dit houdt in dat de meeste winkels en bedrijven dicht zijn.  

De Romaanse stijl van de basiliek is te danken aan een grote verbouwing die in de twaalfde eeuw plaatsvond. Tijdens bombardementen in 1943 raakte de kerk grotendeels beschadigd. In de jaren na de Tweede Wereldoorlog is de kerk zoveel mogelijk in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

 

De basiliek bevindt zich in een erg leuke buurt met veel barretjes en winkeltjes. Ook ligt de Universiteit ‘Cattolica Del Sacro Cuore’ naast de basiliek. Deze universiteit is gevestigd in een voormalige klooster.

Bekijk ook:

0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: