Vorige week ging ik een Nederlandse vriendin opzoeken die een par dagen in het charmante Bellagio verbleef. Belaggio is een karakteristiek dorpje. Het historisch centrum is erg gezellig en vol met leuke winkeltjes en nauwe straatjes. Ook heeft het dorpje een mooie boulevard en een haven vanuit waar je de boot naar de andere dorpjes aan het Comomeer kan nemen.. Ik ben al meerdere keren in Bellagio geweest en blijf maar terugkomen. Lees hier meer over het stadje zelf. Het is een heel fijn stadje om de middag of het weekend door te brengen en de ligging in het midden van het Comomeer is schitterend.

Deze keer bezocht ik de twee prachtige adellijke villa’s in Bellagio, de Villa Serbelloni en de Villa Melzi. Bekijk hieronder een fotoreportage van de twee villa’s.

 

Villa Melzi Bellagio

Villa Melzi is een prachtige Villa iets buiten het historisch centrum gelegen. De Villa is privébezit van de familie Melzi d’Eril en heeft een mooie botanische tuin (in Engelse stijl) die je kunt bezoeken. De tuin reikt zich uit langs het meer. De villa werd gebouwd tussen 1808 en 1810 in opdracht van Francesco Melzi d’Eril.

  • Entree: € 6,50 per persoon
  • Geopend van maart t/m oktober
  • Openingstijden: 09.30 uur – 18.30 uur
  • Adres: Via Lungolario Manzoni, Bellagio

DSC_0309

DSC_0290

 

 

Villa Serbelloni

Villa Serbelloni is welke dag te bezichtigen met een gids. De Villa was vroeger een kasteel en werd daarna omgebouwd tot landhuis en villa. Eind 19e eeuw werd de villa zelfs een tijdje als hotel gebruikt. Vanaf de tuinen heb je een prachtig uitzicht over beide armen van het Comomeer.

Omdat de villa een privébezit is kan deze helaas niet bezichtigd worden maar de tuinen alleen zijn meer dan de moeite waard.

  • De gids vertrekt elke dag om 11.00 en om 15.00 vanaf de Torre del Borgo in Bellagio.
  • Rondleidingen zijn in het Engels als in het Italiaans.
  • Kosten: 10,-

 

DSC_0410

Bekijk ook:

0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: