Het Comomeer is de perfecte vakantiebestemming voor veel Noord-Europeanen. Niet voor niets want het Comomeer is prachtig en biedt veel qua natuur, cultuur en vertier! Voor veel Milanesi is het Comomeer een goede bestemming voor een dag- of weekend tripje.  Ook ik ga geregeld naar het meer om even uit te waaien. Het Comomeer is het op twee na grootste Italiaanse Alpenmeer en zelfs het diepste (410 meter diep) van heel Italië!

DSC_1029

Een tijdje terug had ik bezoek uit Nederland en was ik opzoek naar een leuke alternatieve invulling van mijn zaterdagmiddag. We besloten naar het mooie Comomeer te gaan en te lunchen in een rifugio. Een rifugio is een soort van ‘schuilplaats’ / ’toevluchtsoord’ voor wandelaars in de bergen. In Italië zijn deze vaak uitgerust met een restaurant waar je typische gerechten uit de regio kan eten.  Vanuit Milaan vertrokken we richting Lecco/Bellaggio. De weg voerde ons naar boven op de berg precies op het midden punt van het Comomeer. De rifugio is niet te bereiken met de auto. De auto moet je parkeren op de parkeerplaats en dan te voet verder. Na een fijne wandeling van ongeveer 15 minuten kwamen we aan bij de rifugio voor onze lunch. Vanaf hier hadden we een prachtig uitzicht over het Comomeer. Op het menu stond Polenta. Polenta is een traditioneel gerecht uit Noord-Italië en wordt gemaakt van verschillende graansoorten. De meel wordt gemalen en daarna gekookt in water totdat het een gladde pap is. Dit wordt geserveerd met kaas of vlees.

Na de lunch vertrokken we richting Bellagio. Bellagio ligt precies in het midden van het Comomeer, op het punt waar het meer zich splits in tweeën. Het wordt vaak gezien als de parel van het Comomeer door de prachtige ligging en daarmee is het ook een van de grootste toeristische trekpleisters.

DSC_1006

Bellagio zelf is een charmant en karakteristiek dorpje. Het historisch centrum is erg gezellig en vol met leuke winkeltjes en nauwe straatjes. Ook heeft het dorpje een mooie boulevard en een haven vanuit waar je de boot naar de andere dorpjes aan het Comomeer kan nemen..

Neem vanaf het centrum het pad, Via Eugenio Vitali, die naar het uiterste puntje van Bellagio, la punta, gaat. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het meer. Je kunt zelfs het stadje Varenna zien liggen.

DSC_1024

Er zijn ook twee prachtige adellijke villa’s in Bellagio die je kunt bezichtigen, Villa Serbelloni en Villa Melzi Bellagio.

DSC_1034

Bekijk ook:

3 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: