Bergamo is een van de mooiste steden van Noord-Italië. Deze oude stad ligt boven op een heuvel en wordt omringd door Venetiaanse stadsmuren. De Città Alta, het oude middeleeuwse centrum van Bergamo, is erg sfeervol en zit vol met leuke restaurantjes, winkeltjes en terrasjes waar je lekker buiten kan zitten.  

 

Vanaf het lagere gelegen Città Bassa zie je de Città Alta al liggen boven op de heuvel. De stad is sinds de 15e eeuw nauwelijks veranderd. 400 jaar lang maakte Bergamo deel uit van de Venetiaanse Republiek, zo kan je de Venetiaanse leeuw van San Marco nog zien in de stadsmuren die nog vrijwel volledig in tact is.

 

De Città Alta heeft een mooi centraal plein, de Piazza Vecchia. Het plein wordt omringd door middeleeuwse huizen en steegjes. Aan de Piazza Vecchia ligt de Palazzo della Ragione, het oudste nog bestaande stadhuis van Noord-Italië. Neem ook een kijkje in de Basiliek van Santa Maria Maggiore, deze prachtige gotische kerk is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vanaf Città Bassa is de Città Alta te bereiken te voet of met de kabelbaan. Neem de kabelbaan ook door tot de Colle di San Vigilio voor een prachtig uitzicht over de regio.

Bergamo is makkelijk te bereiken met de auto en ligt op 45 minuten rijden van Milaan en 30 minuten vanaf het Gardameer en Lago d’Iseo.  Ook kun je vanaf Milaan de trein rechtstreeks naar Bergamo nemen. Treinen gaan elke 20 minuten vanaf het Centraal Station en Station Garibaldi. Een enkeltje kost 4,80 en de reis duurt ongeveer 50 minuten.   

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: