Ciao! Ik ben Maaike en ik woon, werk en leef in Milaan! 

Ik heb een grote passie voor fotografie en liefde voor deze energieke en vernieuwende stad. Vandaar dat ik in september 2016 verrassendmilaan.com heb opgericht. Op deze blog schrijf ik over mijn ervaringen en geef ik tips over Milaan en de omgeving!

Verder over mij: Ik ben afgestudeerd in Italiaanse taal & cultuur en heb een Master in Interculturele Communicatie. Ik heb een leuke en uitdagende stage gelopen bij de Nederlandse ambassade van de Heilige Stoel (Vaticaanstad)  en na het afstuderen ben ik blijven plakken in Italië. Na drie jaar in Rome te hebben gewoond, ben ik sinds juli 2015 in Milaan te vinden. Dit bevalt me heel goed! Ik fiets elke dag naar mijn werk en in de weekenden ontdek ik de stad en de omgeving met mijn Nikon camera! Daarnaast ben ik nog vaak te vinden in Rome en ontdek ik graag  de vele andere geweldige plekken die Italië rijk is.

Veel lees plezier!

Maaike

P.S. Alle foto’s zijn eigendom van deze site en gemaakt door Ilse Jetten en Maaike Anten en mogen niet worden gebruikt door anderen.

Q&A

Hoelang woon ik al in Italië en waar? Ik woon sinds 2012 in Italië maar daarvoor heb ik voor meerdere lange periodes al in Italië gewoond. Ik heb altijd in Rome gewoond maar sinds juli 2015 ben ik in Milaan te vinden.   

Iets meer over mezelf:Ik ben uit pure liefde voor het land en de taal naar Italië verhuisd. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in Italië en de cultuur. Door de geweldige zomervakanties en een uitwisseling met Italiaanse scholieren in Rome besloot ik om na de middelbare school mijn droom te verwezenlijken en een taalcursus te volgen in Rome voor vijf maanden. Dit beviel mij zo goed dat ik besloot om Italiaanse Taal & Cultuur te studeren aan de Universiteit Leiden. Elke kans om naar Italië te gaan greep ik met beide handen aan, zo heb ik een jaar op de universiteit van Rome gestudeerd tijdens een uitwisseling en 6 maanden stage gelopen aan de Nederlandse ambassade van de Heilige Stoel (Vaticaanstad). Ik had nog mazzel ook want nog geen twee weken nadat ik begon besloot paus Benedictus XVI om af te treden! Een super spannende en boeiende periode brak aan!Uiteindelijk ben ik voor de liefde naar Milaan verhuisd. Hier in Milaan werk ik voor Philips. Daarnaast houd ik mij vooral bezig met fotograferen, schrijven en lezen wat ik allemaal combineer met mijn nieuwste passie: mijn eigen blog over Milaan!  

Hoe ziet mijn perfecte dag in Milaan eruit? De perfecte dag begint met een heerlijk Italiaans ontbijtje bij een van de vele barretjes. Een espresso met een zoet croissantje om de dag goed te beginnen. Daarna pak ik de fiets en ga richting Corso Garibaldi en de wijk Brera waar ik langs wat winkeltjes struin en de Pinacoteca di Brera met haar mooie botanische tuin bezoek. Daarna vervolg ik mijn route richting het kasteel en het park Sempione. Je staat versteld hoe snel je al bij het park Sempione uitkomt! Hier geniet ik van het aangename weer in Milaan en fiets ik wat door het park. Bij een van de cafeetjes neem ik een espresso om wat op te laden. Ik sluit deze mooie dag af met een aperitivo bij Al Duomo 1952 met uitzicht over de Arco della Pace of ik fiets door tot aan de Navigli en dineer bij een van de leuke restaurantjes aan het kanaal.  

Mijn top vijf bezienswaardigheden?  

  1. Brera – sfeervolle en kleine steegjes met winkeltjes, boetiekjes, kunstenaars ateliers en vooral veel restaurants en cafés.  
  2. Navigli – de meest sfeervolle en gezelligste plek van Milaan. Langs dit kanaal zijn veel leuke barretjes en restaurantjes te vinden.
  3. Parco Sempione – prachtig stadspark
  4. Porta Nuova – Milanese architectonische hoog- en nieuwbouw met als kers op de taart de Bosco Verticale.
  5. Sant’Ambrogio – Prachtige kerk gesticht en vernoemd door de patroonheilige van de stad!

De Duomo, de Galerij van Vittorio Emanuele en de Scala zijn de toppers van Milaan. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek want ze zijn alle drie prachtig! Maar vergeet niet om na een korte stop de minder toeristische plekjes te bezoeken. Zo ontdekt je een verrassende en bruisende metropool waar altijd wel wat nieuws te doen en te zien is. 

Mijn favo restaurants en eetplekjes? Bij La Prosciutteria, Corso Garibaldi 55, krijg je heerlijke schotels met Italiaans ham, salami en kaasjes. Lekker met een glas wijn!Echte Milanese en Noord Italiaanse keuken vind je bij de trattoria Amici Miei, Viale Bligny, 36. Heerlijke gerechten uit de omgeving waaronder Risotto alla Milanese en de cotoletta!  Ga voor een lekker glas wijn in een mooie ambiance naar N’Ombra de Vin, Via S. Marco 2.

Mijn favoriete aperitivo bar? Dat is zonder twijfel Duomo dal 1952. Als het weer aangenaam is kun je heerlijk op het terras zitten en genieten van het uitzicht over de Arco della Pace en het park Sempione.De cocktails zijn verrukkelijk en het buffet zeer uitgebreid. Je zult versteld staan van het grote aanbod van pasta’s, rijstschalen, verschillende soorten gekookte en gegrilde groente, plateaus vol met kaas, ham en salami en gegrilde grote beenhammen, kalkoen en zalm uit de oven.

Mijn favoriete bestemming voor een dagtrip? De meren rondom Milaan zijn de perfecte bestemming om even tot rust te komen na een paar hectische dagen in de stad. De karakteristieke dorpjes aan het Comomeer en het stadje Lecco hebben mijn hart gestolen. Wandel langs de prachtige boulevard van Lecco waar je een adembenemend uitzicht hebt over het meer. Het stadje zelf heeft ook veel leuke plekjes om wat te drinken en te eten. Lecco is gemakkelijk met de trein te bereiken vanaf Milaan.  

Mijn favoriete lokale product of maaltijd? Een echte Milanese klassieker is de Risotto alla Milanese met Ossobuco. Dit smakelijke gerecht is niet te missen op het milanese menu. Tijdens de kerstperiode mag ook een panettone zeker niet ontbreken. Dit heerlijke kerstbrood wordt in heel Italië traditiegetrouw met kerst gegeten en komt oorspronkelijk uit Milaan. Logisch dus dat je in Milaan de allerlekkerste panettone van heel Italië vindt!  

Mijn advies voor de toeristen in Milaan: Laat al je verwachtingen los en laat je verrassen door deze dynamische stad. Blijf niet te veel bij de Dom hangen maar ontdek ook de wijken rondom het centrum. Deze hebben zeer veel te bieden en zijn leuk om te ontdekken! Pas je aan de Milanese levensstijl aan, dineer rond een uur of 9 en neem daarvoor een heerlijk aperitief, de avond is lang en geniet daar zo goed mogelijk van!

%d bloggers liken dit: