Brera is een erg karakteristieke en sfeervolle wijk. Aangrenzend aan de hippe en moderne wijken van Garibaldi en Porta Nuova, vind je in Brera juist sfeervolle en kleine steegjes met winkeltjes, boetiekjes, kunstenaars ateliers en vooral veel restaurants en cafés.

Nauwe steegjes in Brera

 

Brera dankt zijn artistieke stempel aan de kunstacademie die hier gevestigd is, de Accademia delle Belle Arti. In de kunstacademie is ook een mooi museum gevestigd, de Pinacoteca di Brera, waar je belangrijke kunstcollecties uit de renaissance en barok kan bewonderen. Ook kun je de Hortus Botanicus gratis bezoeken en kan je rondlopen tussen alle mooie planten- en bloemensoorten in hartje Milaan.

Waar kan je lekker eten in Brera?

In Brera kun je heerlijk rondstruinen, aperitivi drinken en lekker eten voornamelijk rond de Corso Garibaldi, via Brera, via Fiori Chiari en via Fiori Oscuri.

De Taverna del Borgo Antico, aan de Via Madonnina, is een goed restaurant in hartje Brera. Je kan hier ook erg fijn buiten zitten. De keuken is typisch Italiaans met ook veel streekgerechten. De prijzen zijn gemiddeld.

Voor een lekkere en goedkope lunch op basis van Venetiaanse sandwiches en spritz ga je naar Tramé op de Piazza S. Simpliciano, 7. Hier kun je ook heerlijk buiten zitten. Sandwiches heb je al vanaf €2,50.

Aan de hippe Corso Garibaldi stikt het van de leuke lunch en diner tentjes. Het is hier altijd gezellig en je hebt ontzettend veel keus. Een echte aanrader is La Prosciutteria op Corso Garibaldi, 55. Hier drink je lekkere wijn vanaf €2,50 per glas met rijk gevulde tagliere van kaas, salami en bruschette.

Een andere goede hotspot met heerlijk terras is God Save the Food op Piazza del Carmine! Hier eet je lekkere pizza’s, salades en drink je goede cocktails of gezonde fruitshakes en sapjes! Ook de aperitivo is hier erg goed! Na 18.00 serveren ze hier een heerlijk buffet vol met lekkere hapjes. Drankje of cocktail inclusief buffet vanaf €7,50.

Voor een goed glas wijn ga je naar N’Ombra de Vin, Via S. Marco, 2. Dit is een van mijn favoriete plekjes omdat ze zo’n leuk terras hebben.  Maar ook van binnen is het prachtig!

Voor een lekker bakje koffie, cappuccino of een sterke espresso ga je naar Botega Caffe Cacao! Voor €1 drink je al een shotje espresso op het terras!

Waar shoppen in Brera?

Er zijn ontzettend veel winkeltjes in Brera, voor elk budget! De via Solferino heeft veel mooie boetiekjes maar ook een paar winkeltjes waar je voor een leuk prijsje nog iets kan scoren. Rondom via Fiori Chiari, via Fiori Oscuri vindt je de wat meer exclusieve winkels. Waar de Via Brera zich kruist met Via Fiori Chiari en Via Fiori Oscuri kom je uit bij een groot pand waar de winkel COS inzit.

Een van mijn favoriete straatjes in Milaan is de Corso Garibaldi, hier vind je winkels met betaalbaarder kleding zoals de winkelketen Oviesse en super veel leuke eettentjes en koffiebars!

Via Solferino, een vintage winkel in een oude tabacchi shop.

Een bloemenzaak aan de Corso Garibaldi

Brera is zo kleurrijk!

Prachtige gekleurde binnentuinen!

Schattig balkonnetje!

Chiesa San Marco aan de Via San Marco

Bekijk ook:

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: