Wat is er nou leuker dan een uitgebreide brunch op een luie zaterdag of zondagochtend? Als je opzoek bent naar een leuk plekje of benieuwd bent naar de Italiaanse variant van de brunch, dan ben je in Milaan aan het goede adres.

Italians do it always better, toch? Vooral op culinair gebied. De Italiaanse brunch zal je daarom ook niet teleur stellen. In ieder geval als je naar een van de onderstaande plekjes gaat!

 

Clotilde Bistrot

Clotilde Bistrot is tot nu toe mijn favoriet wat betreft leuke brunchplekjes in Milaan. Deze Bistrot is ontzettend leuk ingericht en serveert naast een ontzettend uitgebreid buffet met de lekkerste dingen (veel groenten, heerlijke pasta en aardappelsalades en zo veel meer) ook een gerecht naar keuze. Dit maakt dat ik deze Bistrot de beste prijs/kwaliteit vind hebben. Drankjes zijn bij de prijs inbegrepen (sapjes, american coffee, thee en water).

Waar? Via Galileo Galilei, 2

Prijs: 23 euro

 

 

Le biciclette

Waar? Via Giovanni Battista Torti, 2

Prijs: 22 euro

Zondag bij Le Biciclette staat in het teken van puur relax. Deze art-bar ligt in de altijd gezellige wijk Sant’Ambrogio. Dit is de ideale plek als je opzoek bent naar een hippe spot met muziek en waar je ook een beetje cultuur en kunst kan opsnuiven. Hier wacht een uitgebreid buffet op je met heerlijke taarten, croissantjes, hamburgers, vegetarische gerechten en scrumbled eggs. Je kan kiezen uit een gerecht naar keuzen + buffet met lekkere sapjes, thee en koffie. 

 

Fonderie Milanesi

Voor een goede zondagse brunch ga je naar Fonderie Milanesi. Dit vintage restaurant bevindt zich in een oude boerderij met een super leuke binnenplaats. Dit is de perfecte plek om even tot rust te komen in de tuin bij goed weer of binnen in een van de vele kamers.

Prijs: €20,00

Waar? Via Giovenale, 7, metro naar Porta Genova en vanaf daar een korte wandeling.

Foto credits: Fonderie Milanesi
Foto credits: Fonderie Milanesi

 

Bianco Latte

Waar? Via Turati 30 (Repubblica)

Prijs: vanaf 15 euro

Bianco Latte is een van de favoriete plekjes voor een zondagsbrunch of lekker kopje koffie met taart of toast. De gerechten zijn à la carte, dus je kiest zelf wat je lekker vind! Ze serveren speciale Brunch gerechten maar je kunt ook voor heerlijke American Pancakes gaan of Italiaans gebak!

 

Vanilla Bakery

Waar? Via San Siro 2

Prijs: 27 euro

Vanilla Bakery serveert de ultieme brunch Amerikaanse stijl. Geen buffet maar wel een mandje met lekker brood en focaccia met verschillende tapenades en kruidenboter, en daarna mag je een gerecht uitzoeken (denk aan omelet, panenkoeken, hamburger, bagels of salade. Bijgerechten, zoetige lekkernijen, de drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

 

 

Capra e Cavol

Waar? Via Pastrengo 18

Prijs: 25 euro

Bij Capra e Cavol staat de brunch in het teken van een heerlijk uitgebreid buffet waar zoetige en hartige lekkernijen elkaar af wisselen.

Bekijk ook:

4 reacties

  1. Ben bij Fonderie Milanesi geweest naar aanleiding van je post. Niet voor brunch maar een apperativo. Lekker in de tuin gezeten. Wat een gave lokatie! Bedankt voor de tip. Michael

    1. Totally agree, one of my favorite Sunday morning activities is trying them out with friends 🙂 Do you have a favorite place?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: