De Italiaanse warme chocolademelk is niet te vergelijken met de ‘gewone’ Nederlandse chocolademelk. De cioccolata calda is namelijk gemaakt van echte pure chocolade en is heerlijk dik, eigenlijk lijkt het een beetje op onze chocoladevla maar dan warm! Een perfect drankje voor de koude wintermaanden.

Milaan kent vele barretjes en Cioccolaterie waar je deze heerlijke Italiaanse chocolademelk kunt benuttigen! Verrassendmilaan zet de leukste en voornamelijk lekkerste plekjes voor jou op een rijtje!

  • PECK gelegen in via Spadari 9, is een elegant restaurant in het centrum niet ver van de Dom. Deze zaak bestaat al meer dan 100 jaar. Hier wordt volgens vele Milanesi het beste van de Italiaanse gastronomie geserveerd en de warme chocolademelk verdient dan ook zeker een ereplaats.
  • VENCHI is een historisch chocolademerk uit Turijn en kent verschillende verkooppunten verspreid over Milaan, o.a. in via dei Mercati, via Mengoni, Piazza Cadorna, Piazza XXV Aprile. Naast heerlijke warme chocolademelk met verschillende smaken hebben ze ook heerlijk ijs en bonbons. Ze staan bekend voor hun pralinechocolade, Gianduiotti.  
  • CHOCOLAT in via Boccaccio 9 naast het Sempione park, is een van mijn favoriete plekjes voor een chocolademelk. Chocolat biedt de warme chocolade aan in vele variaties: klassiek, ginseng, chilipeper, met of zonder room en ga zo maar door. Ook hier hebben ze heerlijk ijs.
  • CIOCCOLATI ITALIANI vind je op verschillende plekken in Milaan, aan de Naviglio Grande, in via San Raffaele, in via De Amicis en in via Torino. Zoals de naam het zegt is deze zaak een echt chocoladeparadijs en natuurlijk ontbreekt de warme chocolademelk niet! Ook hier vind je ze in alle soorten: met gember, pistachenoten of meringues, rood fruit, hazelnoten of met kaneel…
  • SANT’AMBROEUS in corso Matteotti 7 is de historische patisserie van de stad gewijd aan de beroemde bisschop van Milaan en ligt op een steenworp afstand van het Scalatheater. Een van de meest populaire gerechten is warme chocolademelk met room.
  • FARAGE CIOCCOLATO in via Brera 5 ziet eruit als een theesalon maar ook hier wordt de warme chocolademelk al jarenlang geserveerd. Combineer je drankje met een Italiaanse lekkernij zoals pralines, dragees, gekonfijt fruit bedekt met chocolade, snoepjes, truffels of nougat.
  • ZAINI MILANO in Via Carlo de Cristoforis 5, is een historische boetiek, gelegen in een zijstraat van Corso Como. De warme chocolademelk is hier heerlijk maar dat is niet alles: je kunt cadeaupakketten en repen kopen
  • GAY ODIN in Via San Giovanni sul Muro 19 is een historische Napolitaanse chocoladewinkel op steenworp afstand van het kasteel. Naast de Italiaanse warme chocolademelk hebben ze hier ook bijzondere chocoladekoffies gezoet met koude mousse chocolade. Geluk in een klein glas.

Zelf Italiaanse chocolademelk maken? Lees dan dit recept van Me Myself and Italy.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: