Ga jij binnenkort naar Milaan en ben je van plan om naast de stad ook de omgeving te verkennen? Bekijk dan snel hieronder de leukste bestemmingen voor een dagtrip vanuit Milaan!

Bergamo

Bergamo is een van de mooiste steden van Noord-Italië. Deze oude stad ligt bovenop een heuvel en wordt omringd door Venetiaanse stadsmuren. De Città Alta, het oude middeleeuwse centrum van Bergamo, is erg sfeervol en zit vol met leuke restaurantjes, winkeltjes en terrasjes waar je lekker buiten kan zitten.

Bergamo is makkelijk te bereiken zowel met de auto als met de trein. Om de 20 minuten vertrekken rechtstreekse treinen naar Bergamo vanaf het Centraal Station en Station Garibaldi. Een enkeltje kost 4,80 en de reis duurt ongeveer 50 minuten. Met de auto doe je er 45 minuten over. Lees hier meer over Bergamo!

 

Lecco & Varenna

Lecco ligt direct aan het Comomeer aan de rechterzijde. Zelf is Lecco mijn favoriete bestemming voor een dagtripje. Met de trein of auto ben je er zo, en je hebt echt het gevoel even helemaal weg te zijn van alle hectiek. Lecco zelf is erg gemoedelijk en heeft een prachtige uitgestrekte promenade, perfect voor een mooie wandeling. Daarnaast heeft het een leuk centrum met verschillende winkeltjes en eetgelegenheden.

Als ik naar Lecco ga, lunch ik altijd bij mijn favoriete bar. Hier serveren ze heerlijke broodjes, pizza’s en piadine. Je kan hier heerlijk buiten zitten en je hebt een fantastisch uitzicht over het meer. Het barertje bevindt zich in een klein parkje aan het meer, Largo Fratelli Calvi, loop de promenade af naar het Noorden en op een gegeven moment zie je het barretje vanzelf liggen.

dsc_0762

Iets ten Noorden van Lecco ligt het pittoreske plaatsje Varenna. Dit kleine dorpje direct aan het meer heeft veel charme en is de perfecte plek voor een romantische wandeling.

Vanaf het Centraal Station en Station Garibaldi gaan rechtstreekse treinen naar Lecco. De reistijd bedraagt 40 tot 60 minuten. Een enkeltje kost €4,80.

Vanaf Lecco gaan er directe treinen naar Varenna (Station naam Varenna-Esino). De treinen vertrekken gemiddeld 2 keer per uur. een enkele reis kost €2,90 en de reistijd bedraagt 20 à 30 minuten.

Kijk voor actuele reistijden op www.trenitalia.com

 

Como & Lenno

Como is een prachtige stad aan het gelijknamige meer. Como heeft een rijke geschiedenis en beschikt over veel bezienswaardigheden waaronder de prachtige kathedraal aan Piazza Duomo en het voormalige stadhuis Broletto.

Iets ten Noorden van Como ligt het pittoreske dorpje Lenno. Lenno heeft een mooie boulevard met aan het eind strandjes en grasvelden waar kunt uitrusten. Op loopafstand van het centrum ligt het schiereiland Làvedo, hier bevindt zich een prachtige villa, Villa Balbianello, die je kunt bezoeken voor 7 euro.

Er gaan verschillende treinen naar Como vanaf het Centraal Station en Station Garibaldi. Reistijd varieert van 30 minuten tot 60 minuten al naargelang welke trein je neemt. Prijzen vanaf €4,60 voor een enkele reis. Como is ook makkelijk met de auto te bereiken vanaf Milaan. Houdt wel rekening mee dat de parkeerkosten vrij hoog zijn.

Kijk voor actuele reistijden op www.trenitalia.com

 

Pavia & Certosa di Pavia

Pavia is een prachtige universiteitsstad vlakbij Milaan. De universiteit van Pavia is een van de oudste in Italië. Dankzij de universiteit is Pavia een erg levendige stad met veel studenten. Pavia werd meer dan tweeduizend jaar geleden aan de oever van de rivier Ticino gesticht en is ook de stad waar Karel de Grote tot keizer werd gekroond.

Pavia heeft een grote rijkdom aan historische en culturele bezienswaardigheden. De Duomo en de Torre Maggiore zijn de moeite waard om te bezoeken. Ook het kasteel van Visconteo. Iets buiten Pavia ligt de Certosa di Pavia. Dit prachtige klooster, beroemd om zijn voorgevel van marmer werd gemaakt in opdracht van Gian Galeazzo Visconti in de 14e en 15e eeuw. De Visconti familie is een van Italië’s belangrijkste families.

Vanaf Milaan gaan er verschillende treinen rechtstreeks naar Pavia. Vanaf het Centraal Station gaat er twee keer in het uur een trein. De reistijd bedraagt ongeveer 30 minuten. Een enkele reis kost €4. Kijk voor de actuele reisinformatie en vertrektijden op de website van Trenitalia.

 

Stresa

Stresa is een klein plaatsje wat aan het Lago Maggiore ligt. Stresa is een populaire toeristische plaats voornamelijk in de zomer. Hier vind je luxe villa’s en mooie Art Nouveau hotels waar je chique kan overnachten. Tegenover Stresa liggen de bekende Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Van de drie eilanden zijn er  nog twee eigendom van de rijke familie Borromeo die lange tijd erg machig was in de regio. Op Isola Bella ligt het paleis van de familie en Isola Madre kun je de tropische tuin vol met planten, pauwen en een kleinere villa bezoeken. Het derde eilandje, Isola dei Pescatori is niets meer dan een klein vissersdorpje. De eilanden zijn makkelijk te bezoeken vanuit Stresa. Dagelijks vertrekken er vanuit Stresa veerboten naar de eilandjes.

De trein naar Stresa gaat meerdere keren per dag vanuit Milaan Centraal Station. De reistijd bedraag ongeveer 1 uur en een enkeltje kost €8,60. Kijk voor actuele reistijden op www.trenitalia.com

Bekijk ook:

4 reacties

    1. Deze wijnstreek ken ik nog niet, maar je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt. Ik denk dat ik binnenkort maar een dagtripje naar deze regio moet plannen 🙂
      p.s. jullie hebben een prachtige B&B!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: