Op het dakterras van de Dom

Het allermooiste uitzicht over de stad heb je naar mijn mening vanaf het dakterras van de Duomo, een van de grootste gotische kathedralen ter wereld! Een echte must als je voor het eerst in Milaan bent! Het heeft bij mij eerlijk gezegd even geduurd, om precies te zijn twee jaar en vier maanden! Toen mijn moeder mij begin oktober kwam opzoeken en het een prachtige heldere vrijdagmiddag was dacht ik, nu gaan we naar boven om van het uitzicht te genieten!  En wat een adembenemend uitzicht!

 

Je kan zowel te voet als met de lift naar boven. Wie goed ter been is, raad ik aan de trap te nemen. Je bent vrij snel boven want het zijn niet zo gek veel treden. De trap brengt je naar de eerst ‘verdieping’, zo loop je tussen de rijen torenspitsen met de prachtige beelden (het zijn er in totaal 3400!) aan de zijkant van de Duomo. Hier heb je al een mooi uitzicht over de Noord kant van Milaan. Zo kijk je uit over de Galleria Vittorio Emanuele en kun je goed het ijzeren dak zien. Ook zie je in de verte de moderne wijk Porta Nuova liggen met de mooie wolkenkrabbers zoals de Torre Unicredit en de Bosco Verticale! Op een mooie heldere dag zie je zelfs de Alpen liggen!

 

 

Uiteindelijk kom je op het dakterras uit. Vanaf hier heb je werkelijk een prachtig uitzicht over bijna alle delen van de stad.  Je kijkt door de mooie bogen en tussen de torenspitsen van de Duomo uit.


 

Klik hier voor een 360˚ uitzicht vanaf het dakterras! 

 

Praktische informatie

Het dakterras is welke dag geopend van 09.00 – 19.00. Let op dat je al om 18.30 wordt weggestuurd van het dakterras kom dus niet pas om 18.00 naar boven want dan kom je in tijd nood.

Een kaartje kost €9,00 als je te voet gaat en €13,00 als je met de lift naar boven wilt. Je kan je kaartje online of bij de ticketoffice kopen die aan de rechterkant van de Duomo ligt. Hier is wel vaak een lange rij.

Duomo Pass, meer voordeel!

Je kunt ook een combi kaartje (Duomo Pass) kopen mocht je ook de Duomo van binnen willen bewonderen (dit raad ik erg aan!). De Duomo Pass heb je in twee varianten. De Duomo Pass A en de Duomo Pass B. Het verschil is dat je met de A versie met de lift naar het terras gaat, kaartje kost €16,00 en met de B variant te voet, dit kaartje is dan ook iets goedkoper, namelijk €12,00. In de Duomo Pass zit dan toegang tot de kathedraal, het dakterras, het museum, de archeologische site, en de kerk San Gottardo.  Goeie deal lijkt mij! Klik hier voor alle openingstijden en prijzen.

google_pluspinterest

Geef een reactie