De Duomo van Milaan is een schitterende kathedraal die zich in het hartje van de stad bevindt. De Dom is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en zelfs de grootste van Italië! Het is een meesterwerk van gotische kunst. Een paradijs van beelden begeeft zich onder de voeten van de Madonna. Heiligen, martelaren, maagden en kinderen. Zelfs Napoleon is afgebeeld op een van de 3400 beelden die de Duomo rijk is.

Je kan de Dom bezoeken en zelfs beklimmen. Dit laatste is echt een aanrader, vooral op een zonnige heldere dag. Als je geluk hebt kan je tot aan de Alpen kijken! Het uitzicht is werkelijk schitterend!

 

Bezoeken van de Dom en het dakterras

Een kaartje voor de kathedraal kost 2 euro maar je kan ook een combiticket kopen voor 15 euro. Je  hebt dan toegang tot de kerk, de crypten,  het dakterras (met de lift) en de kerk San Gottardo.  Voor 11 euro heb je het zelfde combiticket maar dan moet je via de trappen naar het dakterras. Wil je alleen het dakterras bezoeken, dan betaal je 9 euro met de trap en 13 euro met de lift.

 

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: