Dit weekend was een weekend vol nieuwe ervaringen! Zo was het de eerste keer dat ik naar de Dolomieten ging en de eerste keer dat ik een trekkingstocht in de bergen maakte!

DSC_0218

De Dolomieten zijn een bergketen in Noord-Italië die deel uitmaken van de Alpen en sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De hoogste top van de Dolomieten is de Marmolada, 3343 meter hoog! De Dolomieten strekt zich uit over de Italiaanse provincies van Zuid-Tirol, Trento en Belluno. Veel populaire skigebieden liggen hier zoals Cortina d’Ampezzo en Plan de Corones. In de zomer kun je hier heerlijk wandelen en fietsen. Zo zijn er veel wandel- en fietsroutes voor elk niveau.

 

 

Zelf was ik dit weekend in Val di Fiemme in Zuid-Tirol. We verbleven op een hele mooie camping nabij het dorpje Predazzo. Camping Valle Verde bleek de ideale plek te zijn om te wandelen en te fietsen. De camping is het vertrekpunt van verschillende wandel- en fietsroutes.

 

 

Wij namen zelf route nummer 342 naar het Lago di Cece, een 5 uur durende tocht volgens het kaartje waar wij meer dan 6 uur over deden. Na 3 uur bergopwaarts te wandelen en af en toe een flink klim, kwamen we uit bij een prachtig bergmeertje op 1889 meter hoogte. Dit bleek ook de perfecte picknick plek te zijn!

 

DSC_0203

DSC_0244

Tip: wie in de Dolomieten verblijft moet natuurlijk ook de lokale keuken proeven. Deze bestaat uit heerlijke gerechten zoals Polenta en Canederli. Een restaurant waar je de lokale keuken kan proeven is Ristorante Miola in Predazzo.

 

 

 

 

Bekijk ook:

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: