De Duomo van Milaan is een schitterende kathedraal die zich in het hartje van de stad bevindt. De Dom is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en zelfs de grootste van Italië! Het is een meesterwerk van gotische kunst. Bisschop Antonio da Saluzzo gaf in 1386 opdracht voor de bouw van de kathedraal. De bouw van de Duomo nam 600 jaar in beslag. Het project werd afwisselend geleid door Italiaanse, Franse en Duitse bouwmeesters die allemaal een andere kijk hadden op de bouw van de Duomo. Dit leverde veel vertraging op en vaak vielen de werkzaamheden stil, een paar keer zelfs zo lang als een eeuw!

Een paradijs van beelden begeeft zich onder de voeten van de Madonna. Heiligen, martelaren, maagden en kinderen. Zelfs Napoleon is afgebeeld op een van de 3400 beelden die de Duomo rijk is.

Je kan de Dom bezoeken en zelfs beklimmen. Dit laatste is echt een aanrader, vooral op een zonnige heldere dag. Als je geluk hebt kan je tot aan de Alpen kijken! Het uitzicht is werkelijk schitterend!

 

Een kaartje voor de kathedraal kost 2 euro maar je kan ook een combiticket kopen voor 15 euro. Je  hebt dan toegang tot de kerk, de crypten,  het dakterras (met de lift) en de kerk San Gottardo.  Voor 11 euro heb je het zelfde combiticket maar dan moet je via de trappen naar het dakterras. Wil je alleen het dakterras bezoeken, dan betaal je 9 euro met de trap en 13 euro met de lift.

 

De Duomo ligt aan de gelijknamige Piazza Duomo, een prachtig plein met veel winkels en restaurants.

Aan de Piazza Duomo liggen ook twee musea, het museum Novecento met kunst uit de 20e eeuw en de Palazzo Reale. In de Palazzo Reale zijn wisselende tentoonstellingen te bewonderen. Op het moment is er een tentoonstelling van Escher en van de Japanse artiesten Hokusai, Hiroshige en Utamaro.

Museum Novecento

dsc_0198
Palazzo Reale

Heb je na het bezoeken van de Duomo of het shoppen in de vele winkels rondom de kathedraal dorst gekregen, ga dan naar Terrazza Aperol of als je meer van Martini houdt naar Terrazza Martini. Vanaf dit terras heb je een schitterend uitzicht over Piazza Duomo. Terrazza Aperol is natuurlijk bekend om haar heerlijke Spritz. Een frisse cocktail op basis van Aperol, Spritz en Sodawater. Je drankje kost wel wat, 12 euro om precies te zijn, maar dan heb je natuurlijk wel een fantastisch uitzicht!

dsc_0161

dsc_0193

Een leuke plek voor een goed glas wijn voor een mooi prijsje is Signor Vino. Deze wijnbar ligt aan achterkant van de Dom en heeft veel tafeltjes en een mooi menu met verschillende soorten wijn. Een glas drink je al vanaf €3,50 en je krijgt er na 18.00 ook een schaaltje met Italiaanse hapjes bij. Als je mazzel hebt, zit je aan tafel aan het raam met uitzicht op de Duomo!

%d bloggers liken dit: