Het beste van in Italië wonen is dat je het hele jaar door op elk tijdstip van de dag een heerlijk ijsje kan eten! Nergens in de wereld vind je zoveel ijssalons als in Italië! Het is dus niet zo gek dat je in Italië de beste ijsjes kan vinden! Gelukkig heb je in Milaan ontzettend veel keus uit verschillende gelateria’s, een groot plus punt aangezien vanaf juni de temperaturen hier hoog oplopen, en er dan niks lekkerder is dan een ijsje!

Lees hieronder mijn top 10 favo gelateria’s in Milaan!

maaike_roma

 

  1. Gelateria della Musica

Naar mijn mening het lekkerste ijs van Milaan! Deze bekende gelateria is erg geliefd bij de Milanesi en ze maken zulk lekker ijs dat ze dit jaar flink zijn uitgebreid! Proef zeker de smaken met pistachenoten (ze hebben zowel geroosterde als zoete pistache) en de chocolade varianten! Heerlijk ook de fruit smaken die veranderen al naargelang het seizoen, zoals perzik of heerlijke vijgen.

Waar?
Via Giovanni Enrico Pestalozzi 4 bij de Naviglio
Via Privata Giuseppe Abamonti 2 bij Porta Venezia
Corso di Porta Ticinese, 1, bij de Colonne di San Lorenzo
Piazza Baracca 10, bij het Cadorna station en Conciliazione

gelatig

Zoete pistachenoten met verse vijgen!
Hoorntje met 2 smaken, €2,50

  1. Gelateria Artico

In de wijk Isola ligt een van de beste gelateria van de stad. Artico is de plek geworden voor een goed ijsje in de wijk Isola, de Milanesi en Isolani komen hier dan ook vaak! Heerlijke smaken waaronder de klassiekers zoals Tiramisu, Pistache, maar ook speciale smaken zoals gekarameliseerde appels met kaneel of ricotta met een vleugje citroen. Groot pluspunt, de ijsjes zijn vrij groot voor Milanees begrip!

Waar? Via Porro Lambertenghi, 12, in de wijk Isola achter de Bosco Verticale

  1. Cioccolati Italiani

Goed ijs, maar niet heel veel smaken. De reden dat deze gelateria in mijn favoriete lijstje staat is omdat ze het hoorntje vullen met warme chocolade!! Je kan kiezen tussen witte, melk of puur chocolade vulling voor je hoorntje. Wanneer je ijsje op is, begint het lekkerste geldeelde pas!  De chocolade is vaak nog warm en je kan het bijna opslurpen! Een ander pluspunt is dat deze gelateria meerdere zaken heeft in Milaan, zo hoef je niet de halve stad af voor een lekker ijsje!

Waar? Bij de Duomo en op de Navigli

  1. Pretto

Pretto heeft meerdere filialen in Italië. Naast de heerlijke klassieke smaken, expirimenteert Pretto ook met luxe smaken die elke maand variëren. Deze luxe smaken worden afwisselend gecreëerd door Italiaanse chefs! Super speciaal dus!

Waar? Corso di Porta Ticinese, 63 en Piazza Duca D’Aosta 12 (tegenover het Centraal Station)

  1. Il Massimo del Gelato

Deze historische ijssalon serveert verrukkelijke gelati! Vooral bekend zijn de chocolade smaken zoals 100% puur chocolade met chilipeper en kaneel! Maar proef ook de andere smaken!

Waar? Via Castelvetro 18, ten Noorden van het park Sempione

 

  1. Gelateria Marghera

Ook bij Gelateria Marghera kun je heerlijk ijs eten. Naast de altijd lekkere klassieke smaken zijn ook de fruit smaken verrukkelijk! Naast gelati kun je ook genieten van de tartufini! Deze gelateria bevindt zich in de wijk rondom De Angeli en Wagner, een mooie residentieele wijk zonder toeristen en vol met leuke winkeltjs en boutiques!

Waar? via Marghera 33 (dichtbij de metro haltes De Angeli en Wagner)

  1. Antica Gelateria Sartori

Deze gelateria bestaat al 78 jaar en heeft dus veel ervaring in het maken van echt Italiaans ijs! Het is een kleine kiosk op het plein voor het Centraal Station. Het ziet er misschien niet uit als een aantrekkelijke gelateria maar vele Milanesi komen hier al jaren voor hun ijsje! Probeer de klassieke smaken als Hazelnoot, Crème en Pistache maar ook de Zabaione, Malaga en Nougat mogen er zijn!

Waar? Piazza Luigi di Savoia (centraal station)

  1. Oasi del Gelato

Lekkere ijsjes en ook nog eens heerlijk centraal in het centrum. Deze gelateria bevindt zich in het altijd leuke gebied rond de Colonne di San Lorenzo. Naast ijs maken ze ook heerlijke taarten en crêpes. Probeer ook hun Brioche gevuld met ijs! Deze Brioche is een soort zoet broodje waar ijs wordt in gedaan. Dit is een typische Siciliaanse delicatesse, en de gelateria haalt deze brioches ook direct uit Sicilië!

Waar? Via Dei Fabbri 26 (bij de Colonne di San Lorenzo en de Sant’Ambrogio kerk

 

  1. Gelateria Giova

Deze kleine en ambachtelijke ijssalon biedt veel keus qua smaken aan. Ze veranderen naargelang het seizoen waardoor het ijs altijd met verse ingrediënten gemaakt wordt!

Waar? Corso Indipendenza 20

 

  1. Bottega del gelato

Achter het centraal station ligt de Bottega del Gelato. Vooral bekend om de smaken van tropische fruit zoals passievrucht en mango!

Waar? Via Pergolesi 3 (een zijstraat van de Corso Buenos Aires, dicht bij de metro halte Lima en Loreto)

%d bloggers liken dit: