Milaan lijkt steeds meer op de moderne en milieuvriendelijke stad die het graag wil zijn! Zo is ‘sharen’ helemaal hip! Carsharing heeft een aantal jaar geleden Milaan al veroverend en zo zijn de auto’s van Enjoy en CarToGo niet meer weg te denken uit het Milanese straatbeeld en wie weleens in Milaan is geweest, heeft vast de fietsen van BikeMi gezien. Goed nieuws voor ons Nederlanders die wel van een fietstochtje houden! Sinds oktober 2017 is het namelijk nog makkelijker geworden om een fiets te huren! Na BikeMi, is het fietsaanbod in de stad namelijk verder uitgebreid met twee nieuwe ultra modernere bikesharing diensten, OFO en MOBIKE. Anders dan de BikeMi fietsen, hoef je niet perse opzoek naar een vaste fietsenstalling om je fiets op te halen en naar terug te brengen. De fietsen van OFO en MOBIKE parkeer je namelijk waar je maar wilt!  Ook hoef je niet een jaar, week of dag abonnement te kopen.

Hoe werkt het?

Om van de OFO of MoBike fietsen gebruik te maken hoef je alleen de app te downloaden en een account aan te maken (gratis). Daarna zoek je een fiets uit bij je in de buurt via de app en je kunt gelijk wegfietsen! Makkelijker kan niet! Als je het mij vraagt een geniale uitvinding! De app werkt zoals de carsharing app. Via je GPS ziet de app precies waar je bent en waar de dichtstbijzijnde fietsen staan. Zodra je een fiets gelocalizeerd hebt, loop je erna toe en maak je de fiets open. Dit gaat met een QR code, of je toets handmatig de code van de fiets in. Het slot van de fiets wordt dan automatisch open gemaakt, en je bent vrij om te gaan en fietsen waar je wilt. Ben je klaar met fietsen? Dan hoef je alleen maar de rit te beëindigen op je app en de fiets  gaat automatisch op slot! Een kind kan de was doen!

De OFO fietsen herken je gemakkelijk aan de fel gele kleur. Deze wordt gesponsord door de Gemeente Milaan en rijden erg goed! De fietsen van MoBike daarentegen zijn oranje/zilver gekleurd.

Wat kost het?

Natuurlijk zijn de fietsen niet gratis, want voor niets gaat enkel de zon op! De tarieven voor beide diensten zijn €0,50 per 30 minuten. Fiets je dus 1 uur, dan betaal je voor je ritje  €1,00!

Let op: voordat je van MoBike of OFO gebruik kan maken, moet je wel eerst €1 euro ‘borg’ betalen. Dit gaat gemakkelijk via de app waar je je betaalkaart gegevens moet invullen.

Wil je de app downloaden? Klink dan hier voor MoBike. En hier voor OFO!

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: