In zeven keer anders Milaan schreef ik al over de Naviglio van Milaan en hoe fijn het is om daar te fietsen. De Navigli zijn kanalen die vroeger werden gebruikt om goederen en personen te vervoeren van nabijgelegen dorpjes naar het stadscentrum van Milaan. Milaan kende in totaal 5 Navigli en daarvan zijn er nog drie van over: de Naviglio Grande, de Naviglio Pavese en de Naviglio Martesana.

DSC_0094

De Naviglio Martesana is een beetje de underdog van de drie navigli en is niet zo bekend als de andere twee die iets meer in het centrum liggen. Niet lang geleden ontdekte ik dat er een prachtig fietspad langs dit kanaal is aangelegd die tot aan het dropje Cassano d’Adda gaat, 38 km verderop. Dit fietspad leid je langs kleine dropjes, mooie parken en leuke plekjes voor een picknick. Wij zijn zelf tot aan Cernusco sul Naviglio gekomen, ongeveer 15 kilometer van Milaan.

Hier hebben we een heerlijk ijsje gegeten bij de Gelateria Mela e Canella en zijn toen weer omgekeerd terug naar Milaan.

DSC_0049

Je kan nog doorfietsen tot aan Cassano d’Adda of Gorgonzola. Wie geen zin heeft om weer helemaal terug te fietsen naar Milaan kan ook de metro nemen. De groene metrolijn gaat namelijk tot aan het dropje Gorgonzola, nog een stukje verder dan Cernusco sul Naviglio (hier is ook een metrohalte). Je kunt de fiets makkelijk meenemen in de metro en in Garibaldi uitstappen, zo ben je weer snel in Milaan!

DSC_0027

Ter hoogte van het park “Parco Martiri della Libertà“, ligt een oude Cascina, een boerderij. De Cascina Martesana is omgetoverd tot een hippe bar. Hier kun je genieten van een lekker koud biertje of een kopje koffie, dat heb je wel verdiend naar zo lang fietsen!

De blauwe lijn laat de route zien van Milaan tot aan Cassano d’Adda. Zelf ben ik tot aan Cernusco sul Naviglio gekomen.

naviglio

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: