Fondazione Prada is het nieuwe hoofdkwartier van de gelijknamige foundation, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. De Fondazione Prada is geheel gewijd aan kunst en cultuur, “het is geen museum maar een voortzetting van intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht” zegt Miuccia Prada, die in 1993 deze foundation opzette.

2015-06-06 Expo-Milaan 2015 290 - Copia

De Fondazione Prada organiseert kunsttentoonstellingen, exposities en projecten op het gebied van kunst, architectuur en cinema.

Het complex is gevestigd in een oude destilleerderij uit 1900 en bestaat uit zeven oude gebouwen waaraan nog drie nieuwe gebouwen zijn toegevoegd. De panden zijn gezamenlijk goed voor 19.000m2 expositieruimte. Koolhaas beschrijft zijn project als “een kleine kunststad met pleinen, steegjes en loopbruggen”.

Het meest bijzondere gebouw is bij uitstek de ‘Haunted House’, dit gebouw is vier etages hoog en bedekt met 24 karaat bladgoud.

2015-06-06 Expo-Milaan 2015 314 - Copia

In het complex zit ook een café ‘Luce’ genaamd, dit café is ontworpen door regisseur Wes Anderson en heeft een erg klassieke inrichting en sfeer. Je kan er heerlijke broodjes eten en wat drinken. Het café is ingericht met vintage meubels en de barmannen zijn echte charmeurs!

Interessant is de plek waar Prada de Fondazione Prada heeft gevestigd, niet in een chique deftige maar juist in een multiculturele wijk aan de zuidkant van de stad in wijk Lodi.

 

De Fondazione Prada is op dinsdag na, de hele week geopend van 10 uur tot 8 uur s’avonds. In het weekend zelfs tot 9 uur!

Adres: Largo Isarco 2
OV: metro gele lijn, halte Lodi
Entree: € 10,-
(€8 euro voor studenten onder 26 jaar en gratis voor kinderen onder 18 en  65+.)

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook:

0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: