Milaan staat weer in de schijnwerpers met de langverwachte Fuori Salone, het bruisende nevenevenement van de Salone del Mobile. Als je een liefhebber bent van design, kunst, en innovatie, dan is dit het evenement waar je bij moet zijn. In deze blogpost duiken we dieper in wat de Fuori Salone precies is en wat je allemaal kunt verwachten tijdens dit designspektakel in Milaan.

Wat is Fuori Salone?

Fuori Salone, wat letterlijk “buiten de beurs” betekent, is een dynamisch en levendig evenement dat parallel loopt aan de Salone del Mobile, de wereldberoemde meubelbeurs van Milaan. Terwijl de Salone del Mobile zich richt op meubel- en interieurontwerp in een beurssetting, transformeert de Fuori Salone de straten, wijken, en historische gebouwen van Milaan in een uitgestrekt podium voor creativiteit, innovatie, en design.

De Fuori Salone van 2024 belooft opnieuw een bruisend en inspirerend evenement te worden, waarbij de stad Milaan verandert in een wereldwijde hub voor design, creativiteit, en innovatie. Of je nu geïnteresseerd bent in meubeldesign, architectuur, mode, of kunst, er is voor elk wat wils tijdens dit unieke en dynamische designfeest in Milaan.

Evenementen die je niet mag missen tijdens Fuori Salone 2024

Creatieve Hotspots en Districten

  • Brera Design District: Verken de charmante straten van de Brera wijk, waar kunst, cultuur, en design samenkomen in een sfeervolle setting.
  • Tortona Design Week: Duik in de bruisende sfeer van Zona Tortona, bekend om zijn cutting-edge design en innovatieve presentaties.
  • Isola Design District: Ontdek de creatieve energie van de Isola wijk met zijn levendige designinstallaties, tentoonstellingen, en workshops.

Inspirerende Evenementen en Presentaties

  • Ventura Future: Bezoek dit internationale showcase-evenement dat zich richt op innovatief en experimenteel design, waar je de nieuwste trends en opkomende ontwerpers kunt ontdekken.
  • Design Talks en Paneldiscussies: Laat je inspireren door lezingen, paneldiscussies, en workshops met toonaangevende designers en experts uit de industrie.

Check de officiële website voor alle evenementen: https://www.fuorisalone.it/en

Masterly Dutch op Salone del Mobile 2024

Een van mijn favoriete hoogtepunten van de Salone del Mobile is ongetwijfeld “Masterly Dutch” dat de Nederlandse designwereld in de schijnwerpers zet. Masterly Dutch is een viering van de rijke Nederlandse designtraditie en innovatie, waarbij toonaangevende Nederlandse ontwerpers, merken, en ambachtslieden de kans krijgen om hun talent en vakmanschap te presenteren aan een internationaal publiek.

Ben je in Milaan? Ga dan zeker langs Masterly en dompel je onder in de creativiteit en innovatie die de Nederlandse designscene zo kenmerken.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: