Op de vierde en vijfde verdieping van de prachtige Galleria Vittorio Emanuele II is sinds december 2016 een nieuwe expositieruimte geopend, de ‘Milano Osservatorio’.

Deze ruimte is een uitbreiding van de huidige Fondazione Prada. De Fondazione Prada is de foundation van het luxe Italiaanse modemerk Prada. Met deze foundation investeert Prada in kunst en organiseert exposities wereldwijd. De nieuwste locatie van de Fondazione Prada is net zo bijzonder als de hoofdlocatie die gevestigd is in een oude destilleerderij uit 1900 in de wijk Lodi. De Milano Osservatorio bevindt zich namelijk in de Galleria Vittorio Emanuele II en vanaf de zaal heb je een prachtig uitzicht over de koepel!

 

De Galleria Vittorio Emanuele II is een van de mooiste passages in de wereld. Deze negentiende-eeuwse passage heeft als hoofdingang een prachtige triomfboog. De Galleria die dient als winkelstraat heeft in totaal vier gangen die in het midden samenkomen op een rond plein onder een glazen koepel. De dakconstructie is gemaakt uit ijzer en glas en de vloer is ingelegd met mozaïek. Naast de prachtige winkels van luxe modewinkels zoals Prada, Gucci en Louise Vuitton vind je hier ook luxe restaurants en cafés.

In de Galleria Vittorio Emanuele II heeft de Foundation dus een nieuwe expositieruimte geopend. Via de lift ga je naar de vierde verdieping waar je bij de kassa aankomt. Een toegangskaartje kost 10€ en geeft je toegang tot de expositie maar ook tot de hoofdlocatie van de Fondazione Prada. Een super mooie deal! Groot voordeel is dat je 7 dagen de tijd hebt om de Fondazione Prada te bezoeken.

dsc_0508

De exposities die hier worden tentoongesteld wisselen. Op het moment kun je ‘Give Me Yesterday’ bezoeken, een fototentoonstelling met werk van 14 jonge internationale artiesten waaronder ook een Nederlandse fotograaf.

dsc_0502

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: