Een stedentrip naar Milaan hoeft helemaal niet duur te zijn! Sterker nog, er zijn tal leuke dingen te doen helemaal voor niks! Hieronder vind je mijn lijstje met  10 leuke dingen die je kan/ondernemen doen zonder een euro uit te besteden!

 

1.

Profiteer van de maandelijkse museum dag! Elke eerste zondag van de maand zijn de meeste musea gratis te bezoeken! Klik hier voor een complete lijst!

 

2.

Relax in het prachtige Parco Sempione en wandel langs het kasteel, de arena, het aquarium, de fontein “Bagni Misteriosi di De Chirico” en de bibliotheek.

Kasteel Sforzesco

 

 

3.

Bezoek het museum van moderne kunst, de Galleria d’arte Moderna (GAM). Dit museum bevindt zich in Villa Reale in Via Paestro. Dit museum heeft een aantal meesterstukken in haar collectie zoals Antonio Canova en Francesco Hayez. Vanaf 16.30 kun je dit museum gratis bezoeken en dinsdag zelfs vanaf 14.00!

 

 

4.

Bekijk de Duomo vanuit de hoogte! Vanaf de Rinascante, een groot warenhuis alla Bijenkorf heb je een prachtig (gratis) uitzicht over de Duomo! Ga met de roltrap of lift naar de bovenste verdieping en wandel wat rond terwijl je van het uitzicht geniet! Er is ook een mooi dakterras waar je wat kan drinken, dit is natuurlijk niet gratis maar juist erg prijzig!

 

 

5.

Net zoals de GAM, is ook het Museo del Novecento, naast de Duomo, elke dinsdag na 14.00 gratis! Voor jongeren onder de 25 is toegang zelfs altijd gratis!

 

 

 

6.

Flaneer over de Corso Como en neem een kijkje in de luxe mode en design winkel 10 Corso Como.

 

 

7.

Bezoek de “Sixtijnse Kapelvan Milaan, een van de mooist verborgen schatten van Milaan.

 

 

8.

Bezoek het gebouw Pinacoteca di Brera en de botanische tuin in hartje Brera.

 

 

9.

Bekijk Milaan vanuit de hoogte vanaf Palazzo Lombardia. Elke zondag van 09.00 – 18.00 kan je gratis naar de bovenste verdieping vanaf waar je een prachtig uitzicht hebt!

 

 

10.

Bezoek de binnenplaats van de Universiteit van Milaan!

DSC_0257

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: