Milaan is een populaire vakantie en zakenreis bestemming en er zijn daarom ook duizenden hotelshostels  en appartementen waar je kunt logeren tijdens je citytrip. Vanwege de populariteit van Milaan zijn de prijzen van hotels de laatste jaren gestegen vooral in de periodes van grote evenementen zoals de fashionweek en de design beurs (Salone). Een kamer in een middenklasse hotel kost tussen €50 en €110 per nacht, terwijl je voor een tweepersoonskamer in een hostel of eenvoudig hotel inmiddels rond de €20 per nacht betaalt.

Maar wat is een leuke wijk om te overnachten? Welke accommodatie kun je het beste nemen? En hoe kun je het beste boeken? Hier vind je alle informatie omtrent overnachten in Milaan!

Persoonlijke tip:
Booking.com is mijn favoriete zoekmachine wanneer het komt op het boeken van een hotel of accommodatie. Het grote aanbod van hotels, hostels, appartementen en zelfs campings waar je uit kunt kiezen, en het makkelijk navigeren en zoeken. Ik vind ook dat de prijzen altijd scherp zijn en om boeken of annuleren is vaak zonder kosten. Weet je al waar je heen wilt? Gebruik dan deze slimme accommodatiekaart om je favoriete plek te vinden?

Booking.com

Soorten accommodaties in Milaan

Of je het liefst in een hotel, hostel of appartement slaapt, ligt geheel aan jouw wensen, budget en het soort reis dat je gaat maken. Zo kan het voor een gezin het meest voor de hand liggen een appartement in Milaan te huren om zo kosten te besparen en zelf ontbijt en lunch kunt maken. Om je te helpen bij je keuzen heb ik onderstaand overzicht gemaakt van accommodaties die je in Milaan kunt vinden.

Hotels

Er zijn honderden hotels in Milaan, van super luxe 5 sterren tot aan middenklas hotels. Prijzen voor een kamer in een middenklasse hotel liggen tussen € 50 en € 110. De meeste toeristen willen het liefst in het centrum op loopafstand van de bezienswaardigheden slapen maar dankzij het goede OV netwerk van Milaan kun je ook prima buiten het centrum verblijven. Hotels kunnen vrij duur zijn. Prijzen variëren van €40,- per kamer tot aan meer dan €100,- per nacht. Klik hier voor mijn persoonlijke lijst met leukste hotels van Milaan. Of kijk op booking.com voor een compleet overzicht.

Hostels

Iets voordeliger dan een hotel maar wel met alle faciliteiten van een hotel zijn hostels. Een bed in een gedeelde kamer kost ongeveer € 20. Hostels zijn overal te vinden en je kunt meestal kiezen uit een kamer met privé badkamer of gedeelde badkamer (dit is vaak goedkoper). Indien je alleen reist of met een groep vrienden, zijn de slaapzalen met stapelbedden wellicht een leuke optie. Klik hier voor mijn persoonlijke lijst met leukste hotels van Milaan. Of kijk op booking.com voor een compleet overzicht.

Appartementen en apparthotels

Milaan heeft een groot aanbod aan appartementen en apparthotels, meer dan 3000 om precies te zijn. Ideaal voor iedereen die geheel onafhankelijk wil zijn tijdens zijn bezoek aan Milaan. Als je in een privé appartement verblijft tijdens je vakantie zal je het gevoel krijgen alsof je in Milaan woont. Klik hier voor mijn persoonlijke lijst met leukste hotels van Milaan. Of kijk op booking.com voor een compleet overzicht.

Camping

Campings zijn ideaal voor families en voor diegene die van de natuur houden. Hier kun je lekker buiten zijn, in je eigen caravan of in een bungalow, dichtbij het strand of in de bergen. En met het openbaar vervoer of de auto ben je snel in het centrum. Niet ver van Milaan ligt Citta’ di Milano, de stadscamping van Milaan en een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Milaan.

%d bloggers liken dit: