De wijk Isola, letterlijk vertaald eiland, is een hippe wijk achter het Garibaldi Station. De wijk wordt getypeerd door de 19e eeuwse huizen, Isola was namelijk een arbeiderswijk waar de Milanesi die in de fabrieken werkten woonden.

Isola was onderdeel van het Porta Nuova project dat de aangrenzende wijken Garibaldi, en Varesine een nieuwe leven zou moeten inblazen. Dankzij dit project beleefde Isola een heuse metamorfose en is de wijk helemaal opgeknapt en hipper dan ooit tevoren!  

Vanaf Piazza Gae Aulenti waar de hoge UniCredit toren staat, zie je de wijk Isola al liggen. Een goed uitgangspunt voor een wandeling in de wijk Isola begint bij de Bosco Verticale, een modern nieuwbouw bedekt met vele soorten bomen. Begin hier je wandeling door Isola.

Elke dinsdag en zaterdag is in Isola de markt! Ga hier zeker naartoe want naast verse groente en fruit vind je hier ook heerlijke Italiaanse kaasjes, delicatessen en kleding, zowel nieuw als vintage!

Isola is ook de plek als je opzoek bent naar een leuke bar of een goed restaurant. Op de Via della Liberazione ligt Berton, een 1 ster Michelin restaurant gerund door de Milanese chef Andrea Berton. Voor heerlijke Milanese en Italiaanse gerechten ga je naar Osteria dei vecchi sapori, Via Francesco Carmagnola, 3,  voor een gezellige ambiance en goede kwaliteit ben je hier aan het juiste adres.

Frida, via pollaiuolo 3, is een geweldige multifunctionele plek. ‘s Avonds is het hier altijd vol met milanesi en ook voor een aperitivo is dit een ideale plek. Op zondag kun je hier ook brunchen!

dsc_0419

Een lekker ijsje haal je bij Artico, Via Luigi Porro Lambertenghi, 15, deze gelateria bestaat al  30 jaar en staat bekend om de heerlijke smaken gemaakt van de beste ingrediënten.

articofoto: website artico

In Isola vind je veel hippe barretjes, koffietentjes en leuke winkeltjes! Houd je van Vintage? Ga dan naar Le Vintage, Via Garigliano 4), een plek waar je veel leuke accessoires en kleding kunt vinden vanaf de jaren 40. Zoek je meer kleding van begin twintigste eeuw tot 1960? Dan moet je naar Miss Ghinting (Via Pepe 20).

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: