Het beste van in Italië wonen is dat je het hele jaar door op elk tijdstip van de dag een heerlijk ijsje kan eten! Nergens in de wereld vind je zoveel ijssalons als in Italië! Het is dus niet zo gek dat je in Italië de beste ijsjes kan vinden!

In Rome heb je op iedere hoek wel een ijssalon! Een groot geluk aangezien de temperaturen hier in de zomer hoog kunnen oplopen! Wat is er dan lekkerder dan een lekker ijsje?

1.Gelateria Old Bridge

Op nummer een staat toch echt de gelateria ‘Old Bridge’. Al sinds 2008 kom ik hier regelmatig, in het begin zelfs wekelijks. Deze gelateria gelegen direct naast de Vaticaanse muren, als je onderweg naar de Vaticaanse musea gaat kom je er sowieso langs is al jaren een begrip in Rome en omstreken. Vaak herken je de gelateria, die verstopt is in een klein pandje aan de lange rij Italianen en toeristen. Vanaf 1,50 heb je een gelato piccolo, ongeveer even groot als een gelato grande elders! Heerlijk de fruit smaken gemaakt van echt vers fruit maar probeer ook zeker de smaak ricotta met pistache Tip: wees niet te hebzuchtig want extra grande betekend hier EXTRA grande!
Waar? Naast de Vaticaanse muur en op de hoek van Piazza Risorgimento. De Gelateria ligt aan de  Viale Bastioni di Michelangelo, 5. Je herkent de mini gelateria ook wel aan de lange rij! 

2. Gelateria del Teatro

Op de via Coronari bevindt zich in een mooi karakteristiek pandje uitkijkend op een rechthoekig pleintje een heerlijke gelateria. De ijsjes zijn iets duurder en stukken kleiner dan die van Gelateria nr. 1 maar je hebt hier keus in de meest uitlopende en aparte smaken. De Gusto del mese  (smaak van de maand) inspireert zich op de maanden van het jaar. Zo hebben ze in oktober de smaak pompoen met amaretto en pure chocolade! Verder kun je er smaken vinden zoals rozemarijn met Siciliaanse perzik, sachertaart, lavendelbloesem met framboos en ga zo maar door! In de winter hebben ze ook heerlijke warme chocolade. Groot plus punt van deze gelateria: je kan je ijsje heerlijk binnen of buiten oplikken aan een van de tafeltjes!
Waar? Nabij Piazza Navona op de prachtige smalle straat Via dei Coronari, 65

3. Gelateria Fior di Luna

In Trastevere ligt deze voortreffelijke gelateria. De ijsjes zijn dan niet zo groot als die van de bekende Old Bridge maar de smaak is zo intens en puur dat de grote van het ijsje niet uitmaakt! Probeer zeker de verschillende varianten van Chocolade zoals die met peperoncino en ook de crème en pistache is zeker een aanrader! Deze gelateria staat bekend voor het gebruik van biologische en pure ingrediënten en dat proef je!
Waar? In de wijk Trastevere op de straat Via della Lungaretta, 96

4. Gelateria dell’Angeletto

Deze Gelateria is sinds kort geopend en is onderdeel van het Gracchi imperium. Gracchi heeft meerdere gelateria’s in Rome die allemaal zeer goed staan aangeschreven. Deze Gelateria dell’Angeletto is erg bijzonder omdat er zowel smaken zijn zonder gluten en zonder lactose. Probeer vooral de fruit smaken zoals verse vijgen of pistache die hier gemaakt is van de pistache noten uit Bronte in Sicilië die niet bruinig maar gif groen van binnen zijn!
Waar? In de wijk Monti! Op via dell’Angeletto 15, metro halte Cavour.

5. Gelateria Giolitti

Gelateria Giolitti is de meest bekende gelateria onder de Romeinen onderhand ook onder de toeristen. Ook zie je er vaak Italiaanse politici een ijsje eten in hun pauze aangezien zowel het Senaat als de Tweede Kamer zich op korte afstand bevniden van de gelateria! Giolitti bestaat al sinds 1890 en heeft in de loop der jaren ook een vestiging geopend in de wijk EUR. Bij Giolitti vind je vele smaken de ene nog lekkerder dan de andere!
Waar? Dicht bij het Pantheon op de Via degli Uffici del Vicario, 40

6. Gelateria Fassi – Palazzo del Freddo

Deze Gelateria is opgericht in 1800 door Giacomo Fassi en is een van de oudste gelateria’s in Rome. Het meest imposante van deze gelateria is het gebouw. Het plafond is meters hoog en er staan overal tafeltjes waaraan je lekker je ijsje kan opeten. Ook hier heb je vele smaken en kan je genieten van echt Italiaans ijs!
Waar? Nabij het plein Piazza Vittorio Emanuele, het huidige China town van Rome. De Gelateria bevindt zich precies op de Via Principe Eugenio, 63/67

%d bloggers liken dit: