Tijdens Kerst wordt Milaan omgetoverd tot een sprookjesstad. Prachtige straatverlichting, versierde kerstbomen en leuke kerstmarktjes maken Milaan tot een echte kerstbestemming! Vanaf begin november vind je al de eerste kerstartikelen in de winkel maar pas vanaf 7 december, de dag van de patroonheilige van Milaan, Sant’Ambrogio, start het kerstseizoen officieel.

Kerstboom op Piazza Duomo 

Op 7 december wordt de traditionele kerstboom op het plein van de Duomo opgetuigd. Dit gebeurt ieder jaar op 7 december, de dag van de patroonheilige van Milaan, Heilige Ambrosius. Elke Italiaanse stad heeft zijn eigen patroonheilige en op de sterfdag van de Heilige zijn de inwoners van de stad vaak vrij. De Milanesi hebben zelfs een officiële vrije feestdag en alle kantoren zijn daarom ook gesloten. Op 8 december wordt de Onbevlekte Ontvangenis van Maria gevierd met een nationale officiële feestdag. Op deze dag wordt vaak traditioneel de kerstboom opgetuigd, maar Milaan profiteert van haar extra vrije dag en doet dit al de 7e december.

Het merk Pandora sponsort dit jaar de 28 meter hoge kerstboom die traditiegetrouw op de Piazza Duomo staat. De kerstboom is versierd met rode en zilveren ballen.

!!!

Elk jaar wordt de optuiging van de kerstboom groots gevierd, een groot kinderkoor zingt kerstliedjes en er wordt ook gedanst. Het is elk jaar weer een groot feest!

Kerstsfeer in de Galleria Vittorio Emanuele

Ook de Galleria Vittorio Emanuele heeft haar traditionele kerstboom. Deze kerstboom wordt elk jaar gesponsord door Swarovski en is versierd met prachtige Swarovski kristallen!

Vanaf koffiebar Marchesi, heb je een prachtig uitzicht over het binnenplein en de kerstboom. Ze serveren hier heerlijke lekkernijen en goede koffie. Je kan zowel aan een tafeltje zitten (hier betaal je extra voor) of als echte Italianen aan de bar een koffie drinken. Ze hebben ook statafels waaraan je je koffie kan drinken. Dan betaal je voor je koffie maar €1!

!!!

!!!

[easy-image-collage id=8742]

Winkelen in Kerstsfeer

Winkelen in kerstsfeer doe je rondom de Dom. Het La Rinascente is een echte must. Dit gebouw heeft in december een prachtig verlichte gevel en in het warenhuis vind je diverse afdelingen helemaal in Kerstssfeer. Hier vind je luxe cadeautjes maar ook leuke gadgets en hebbedingetjes voor onder de Kerstboom.  Ook in de winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II vind je bij de chique winkels het ultieme kerstcadeau!

!!! !!!

Prachtige kerstverlichting

Tijdens de donkere decemberdagen wordt de stad prachtig verlicht! De wijken Brera en Naviglio zijn naast het centrum de leukste plekjes om rond te lopen opzoek naar het ultieme kerstcadeau!

!!!  !!!

!!!

Kerstmarkten in Milaan

Tijdens de decembermaand zijn er tal van kerstmarkten en events in Milaan. Hieronder vind je een complete lijst met alle kerstmarkten en activiteiten van Milaan!

1. “Oh Bej! Oh Bej!”

De traditionele kerstmarkt voor de patroonheilige van Milaan Sant’Ambrogio!
Kraampjes met heerlijke hapjes, handgemaakte sjaals en accessoires, leren tasjes en nog veel meer!
Waar? Piazza Castello – M1 Cairoli, M1-M2 Cadorna, M2 Lanza
Wanneer? 7-10 december van 10.00 tot 24.00

download

2. Kerstmarkt Duomo

Typische lokale gerechten, accessoires en decoraties voor in huis, deze kerstmarkt heeft het allemaal!
Waar? Piazza Duomo, Duomo M1-M3 (rode en gele lijn)
Wanneer? 11 december– 8 januari van 09.00 tot 20.00

3. Kerstmarkt Porta Nuova

Deze kerstmarkt is op het mooie moderne plein van Piazza Gae Aulenti. Onder de hoge Unicredit toren die speciaal rood verlicht is, staan verschillende kraampjes met leuke hebbedingetjes zoals sieraden, sjaals en truien. Ook is er een schaatsbaan waar jong & oud hun schaatskunsten uit kunnen proberen (8€ per uur)
Waar? Piazza Gae Aulenti (Bij station Garibaldi en de Unicredit toren)

!!!

4. East Market kerstmarkt

www.eastmarketmilano.com
Deze markt is geïnspireerd op de East-London markt. Vintage en tweedehands kleding met accessoires, oude LP platen, antiquariaat, je vindt het allemaal! Er is ook live muziek en lekker eten bij de verschillende street food tentjes.
Waar? Via Privata Giovanni Ventura, 14/15 
Lambrate FS M2 (groene lijn)
Wanneer? 17 december van 10.00 tot 21.00

5. Il Villaggio delle Meraviglie
www.villaggiodellemeraviglie.com
Dit is een groot speelparadijs voor kinderen en er zijn ook verschillende kraampjes met lekkernijen zoals churros en crêpes. Er is ook een schaatsbaan!
Waar? In het park Giardini Pubblici Indro Montanelli – Porta Venezia M1 (rode lijn)§
Wanneer? 2 december tot 7 januari van 10.00 tot 21.00. Op 24 december van 10.00 tot 18.00 en 25 december van 15.00 tot 19.00. 31 december van 10.00 tot 18.00.

6. AF – L’Artigiano in Fiera
www.artigianoinfiera.it
De Artigiano in Fiera is een grote internationale beurs waar artiesten hun ambachtelijke kunst en artikelen verkopen.
Toegang is gratis. Maar dit jaar moet je voor het eerst een toegangspass downloaden op de officiële website: https://artigianoinfiera.it/en/
Waar? Metrohalte Rho Fiera Expo, M1 (rode lijn)
Wanneer? 30 november tot 8 december, elke dag vanaf 10.00 tot 22.30

befunky-collage

  • Green Christmas
    Deze kerstmarkt is helemaal in het teken van biologisch en ecologisch. Hier kun je exclusieve producten en artikelen kopen gemaakt uit organisch materiaal. Denk aan beauty producten, accessoires en tassen.
    Waar? Fonderia Napoleonica Eugenia, via Thaon di Revel, 21, M3-M5 Zara17
    Wanneer? 16 en 17december, zaterdag van 11.00 tot 20.00 en zondag van 10.00 tot 19.00.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: