Kerstmis in Milaan

Het is december en daarmee is het aftellen tot kerstmis officieel begonnen! Ondanks dat het in de wintermaanden in Milaan vrij koud kan worden en de dagen korter zijn, is er toch genoeg te beleven in de stad!

Zo heeft Milaan verschillende kerstmarktjes en de stad is versierd met prachtige lichtjes! Dit jaar worden er meer dan 200 straten verlicht tijdens de kerstperiode, gezamenlijk goed voor meer dan 35 km straatverlichting!

 

Kerstboom op Piazza Duomo 

Op 7 december wordt de traditionele kerstboom op het plein van de Duomo opgetuigd. Dit gebeurt ieder jaar op 7 december, de dag van de patroonheilige van Milaan, Heilige Ambrosius. Elke Italiaanse stad heeft zijn eigen patroonheilige en op de sterfdag van de Heilige zijn de inwoners van de stad vaak vrij. De Milanezi hebben zelfs een officiële vrije feestdag en alle kantoren zijn daarom ook gesloten. Op 8 december wordt de Onbevlekte Ontvangenis van Maria gevierd met een nationale officiële feestdag. Op deze dag wordt vaak traditioneel de kerstboom opgetuigd, maar Milaan profiteert van haar extra vrije dag en doet dit al de 7e december.

Het merk Pandora sponsort dit jaar de 28 meter hoge kerstboom die traditiegetrouw op de Piazza Duomo staat. De kerstboom is versierd met rode en zilveren ballen.

albero_di_natale_giorno

Elk jaar wordt de optuiging van de kerstboom groots gevierd, een groot kinderkoor zingt kerstliedjes en er wordt ook gedanst. Het is elk jaar weer een groot feest!

 

Verlichting in centrum

Ook de Galleria Vittorio Emanuele heeft haar traditionele kerstboom. Deze kerstboom wordt gesponsord door Swarovski en is versierd met prachtige Swarovski kristallen!

20161202_194643

Het plein van het Scala is verlicht door een speciaal project die de architectonische elementen van de omliggende gebouwen inclusief het Scala uitlichten.  Verder zijn de meeste winkelstraten versierd met prachtige kerstverlichting en decoraties.

 

dsc_0932

 

 

Kerstmarkten in Milaan

De stad Milaan organiseert verschillende kerstmarkten en events tijdens de kerstdagen. Hieronder vind je een complete lijst met alle kerstmarkten en activiteiten van Milaan!

 

1. “Oh Bej! Oh Bej!”

De traditionele kerstmarkt voor de patroonheilige van Milaan Sant’Ambrogio!
Kraampjes met heerlijke hapjes, handgemaakte sjaals en accessoires, leren tasjes en nog veel meer!
Waar? Piazza Castello – M1 Cairoli, M1-M2 Cadorna, M2 Lanza
Wanneer? 7-10 december van 10.00 tot 24.00

download

 

2. Kerstmarkt Duomo

Typische lokale gerechten, accessoires en decoraties voor in huis, deze kerstmarkt heeft het allemaal!
Waar? Piazza Duomo, Duomo M1-M3 (rode en gele lijn)
Wanneer? 11 december– 8 januari van 09.00 tot 20.00

 

3. Kerstmarkt Porta Nuova

Deze kerstmarkt is op het mooie moderne plein van Piazza Gae Aulenti. Onder de hoge Unicredit toren die speciaal rood verlicht is, staan verschillende kraampjes met leuke hebbedingetjes zoals sieraden, sjaals en truien. Ook is er een schaatsbaan waar jong & oud hun schaatskunsten uit kunnen proberen (8€ per uur)
Waar? Piazza Gae Aulenti (Bij station Garibaldi en de Unicredit toren)

 

 

4. East Market kerstmarkt

www.eastmarketmilano.com
Deze markt is geïnspireerd op de East-London markt. Vintage en tweedehands kleding met accessoires, oude LP platen, antiquariaat, je vindt het allemaal! Er is ook live muziek en lekker eten bij de verschillende street food tentjes.
Waar? Via Privata Giovanni Ventura, 14/15 
Lambrate FS M2 (groene lijn)
Wanneer? 17 december van 10.00 tot 21.00

 

5. Il Villaggio delle Meraviglie
www.villaggiodellemeraviglie.com
Dit is een groot speelparadijs voor kinderen en er zijn ook verschillende kraampjes met lekkernijen zoals churros en crêpes. Er is ook een schaatsbaan!
Waar? In het park Giardini Pubblici Indro Montanelli – Porta Venezia M1 (rode lijn)§
Wanneer? 2 december tot 7 januari van 10.00 tot 21.00. Op 24 december van 10.00 tot 18.00 en 25 december van 15.00 tot 19.00. 31 december van 10.00 tot 18.00.

 

6. AF – L’Artigiano in Fiera
www.artigianoinfiera.it
De Artigiano in Fiera is een grote internationale beurs waar artiesten hun ambachtelijke kunst en artikelen verkopen.
Toegang is gratis.
Waar? Metrohalte Rho Fiera Expo, M1 (rode lijn) Retourkaartje naar deze metro kost 5€
Wanneer? 2-10 december, elke dag vanaf 10.00 tot 22.30

befunky-collage

  • Green Christmas
    Deze kerstmarkt is helemaal in het teken van biologisch en ecologisch. Hier kun je exclusieve producten en artikelen kopen gemaakt uit organisch materiaal. Denk aan beauty producten, accessoires en tassen.
    Waar? Fonderia Napoleonica Eugenia, via Thaon di Revel, 21, M3-M5 Zara17
    Wanneer? 16 en 17december, zaterdag van 11.00 tot 20.00 en zondag van 10.00 tot 19.00.
%d bloggers liken dit: