De Metro is een van de makkelijkste manieren om je in Milaan rond te bewegen. Milaan heeft namelijk een zeer goed metronetwerk. Zo zijn er in totaal 4 metro lijnen, de gele, rode, groene en sinds vorig jaar de nieuwe paarse lijn. Deze vier lijnen verbinden een groot deel van de stad met verschillende wijken en buitenwijken. Binnen 30 minuten kan je van het ene uiterste naar het andere uiterste rijden. Ook zijn de overstap verbinden zeer goed geregeld en kun je makkelijk van de ene naar de andere metrolijn overstappen. De metroplan is erg overzichtelijk en kost daarmee weinig moeite om de kaart te lezen. De metro is daarmee een van de beste manieren om je in Milaan te bewegen.

De Rode lijn (linea 1) loopt van  Sesto FS naar Rho Fiera/Bisceglie. De groene lijn (linea 2) loopt van Assago/Abbiategrasso naar Cologno Nord/Gessate. De gele lijn (linea 3) loopt van Comasina naar San Donato en de nieuwe paarse lijn (linea 5) van Bignami naar het San Siro Stadion. Nu vraag je je natuurlijk af waar de linea 4 gebleven is? Daar werken ze nog aan, en gaat naar verwachting in 2019 open.

De meest centrale lijn is de rode en de gele lijn. De Rode verbindt de meest centrale bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Sforzesco Kasteel, en de gele de Duomo met het centraal station.

De metro is erg efficiënt en rijdt de gehele dag met een hoge frequentie. Tijdens de spits circa om de 4 minuten.

 

rete_metrop_atmBron: ATM website

 

Waar kaartje kopen?

Kaartjes voor het OV koop je op de stations in de daarvoor bestemde kaartjesautomaten. Ook kan je kaartjes kopen bij de verschillende kiosks die je in het centrum tegenkomt of in een tabaccheria (tabakswinkel).

Vanaf 15 juli zijn de tarieven veranderd. Een kaartje kost nu €2,00 en is geldig voor 90 minuten vanaf het moment dat je het kaartje afstempelt. Vergeet dus niet als je een tram neemt, het kaartje eerst af te stempelen (dit kan in de bus of tram), anders is die niet geldig. Gooi je kaartje ook niet weg, want sinds kort moet je zowel om de metro in als uit te komen je kaartje door de poortjes halen.

Naast de enkele reis ticket, zijn er ook dagkaarten te koop. Deze kosten €9 en zijn 24 uur geldig vanaf het moment van afstempelen. Neem dit kaartje als je van plan bent om meer dan drie keer op verschillende tijden met het OV te gaan.

Blijf je meerdere dagen, neem dan het driedagen kaartje voor €12.

 

dsc_0383

Voorgevel Centraal Station

Bekijk ook:

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: