Het was in de maand juli dat ik twee jaar geleden van Rome naar Milaan verhuisde. Ik was toen nogal sceptisch over deze stad. Milaan staat toch wel bekend als grauwe industriestad terwijl Rome natuurlijk de eeuwige stad is, een openluchtmuseum met zoveel moois dat een mensenleven niet genoeg is om alle schatten van Rome te ontdekken.

Dankzij mijn blog (waarvoor ik natuurlijk zo vaak als ik kan op ontdekkingstocht ga) en mijn snelle aanpassingsvermogen ben ik van deze stad gaan houden. Er zijn zoveel leuke en nieuwe plekjes die ik elke keer weer ontdek.

Mijn laatste ontdekkingen heb ik voor jullie allemaal op een rijtje gezet. Wat dacht je van een duik in een “mysterieus” openluchtzwembad in het centrum? Of een lekkere lunch in een van de hipste goed verscholen restaurantjes van het moment?

 

Lees hieronder verder voor 4 x buiten de gebaande toeristische paden

 

Vintage shoppen in de hippe wijk Lambrate

Lambrate wordt met de dag hipper, van een wat verscholen industrie wijk naar design district Ventura Lambrate. De East Market is een goed voorbeeld van de transformatie die deze wijk aan het beleven is. De markt is gelegen in de Ventura Design District van Milaan in de wijk Lambrate. Sinds een aantal jaren de place to be tijdens de Desing week van Milaan. Ikea heeft dit jaar de Ventura Design District gekozen voor haar locatie.

De East Market is geïnspireerd op de Londen markets en het is de plek om leuke vintage kleding te scoren! Entree is gratis en je hebt er ook steetfood tentjes, een leuke plek om te lunchen en zelfs een dj-set!

 

Check de officiële website voor de aankomende events!

Waar? Via Privata Giovanni Ventura 14, metro naar Lambrate (groene lijn) en dan nog 10 minuutjes te voet.

Websitehttps://www.eastmarketmilano.com/

 

 

Geniet van een uitgebreide brunch bij een van de meest trendy restaurantjes in Milaan

De Fonderie Milanesi ligt een beetje verscholen in de altijd gezellige wijk Navigli. Dit vintage restaurant bevindt zich in een oude boerderij met leuke binnenplaats waar je heerlijke aperitivo, lunches en brunches worden geserveerd. Het is er altijd gezellig en druk bezocht door echte locals.

Waar? Via Giovenale, 7, metro naar Porta Genova en vanaf daar een korte wandeling.

 

Foto credits: Fonderie Milanesi

 

 

Een frisse duik in de Bagni Misteriosi

De Bagni Misteriosi, de naam zegt het al, mysterieuze baden, een bijzondere plek die nog niet zo bekend is onder het grote publiek. Ben je opzoek naar een leuke plek waar je voor een klein bedrag heerlijk in het water kan badderen of wil je genieten van een Milanese aperitivo op een super locatie? Ga dan naar Bagni MisteriosiUnpostoincredibile is het restaurant wat bij de Bagni Misteriosi ligt waar je elke dag kunt lunchen of een aperitivo kunt nemen.

De openingstijden van het zwembad zijn de volgenden:

  • Maandag van 10.00 tot 18.00
  • Woensdag van 7.30 tot 18.00
  • Donderdag van 10.00 tot 24.00
  • Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00
  • Zondag van 10.00 tot 18.00
  • Dinsdag is het zwembad gesloten

 

Toegangsprijzen variëren van welk dagdeel je komt. Zo betaal je voor de ochtend 7 euro en voor de hele dag 12 euro. Kijk voor de prijzen op de officiële website. Toegang naar het restaurant is gratis.

Waar? Via Carlo Botta, 18, metrohalte Porta Romana (gele lijn).

un-posto-incredibile-1080x675
Foto credits: unpostoincredibile.it

 

 

 

Artico voor het lekkerste ijs van de stad!

Okè ik geef toe, deze ijssalon is niet een recente ontdekking maar Artico is nu wel tot mijn favoriete ijssalon gepromoveerd. Waarom? Omdat ik twee weken geleden voor het eerst de smaak “amarene con croccantini” (amarene kersen op siroop, zo heerlijk) probeerde.

Dus voor het beste ijs ga je naar Artico in de hippe wijk Isola. Probeer vooral de smaken gezoete of gezouten pistache, tiramisu of amandel! En als je toch in de buurt bent, verken deze wijk dan. Isola is namelijk erg in opkomst en er wordt veel geïnvesteerd in deze buurt. Zo vind je hier leuke restaurantjes en winkeltjes waar je jouw nieuwe vintage outfit kunt scoren!

Waar? Via Luigi Porro Lambertenghi 15, metrohalte Isola (paarse lijn)

artico

artico
Foto credits: website artico

 

 

 

 

Koffie drinken met de studenten van de Università degli Studi  

De Università degli Studi is de staatsuniversiteit en is ook de grootst universiteit van Milaan en telt meer dan 60.000 studenten. De in totaal 9 faculteiten zijn gevestigd in belangrijke historische gebouwen in het centrum van Milaan. Onder de historische palazzo’s waarin de faciliteiten van de Universiteit zijn gevestigd is de Ca ‘Grande (het grote huis) de hoofdzetel. De locatie is uniek en met een prachtige binnenplaats is het een erg prettige plek om als student te vertoeven of om als toerist rond te kijken. De Ca’ Grande ligt op een aantal minuten lopen van de Duomo. Rondom liggen verschillende barretjes verscholen waar studenten flink wat espresso’s wegtikken om hun cafeïne gehalte op pijl te houden!

Waar? Via Festa del Perdono, 7, metrohalte Missori of Duomo.

DSC_0257

 

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: