Ga je naar Milaan maar heb je maar 1 dag ter beschikking? Is dat wel genoeg en wat kun je het beste zien in deze 24 uur?

24 uur is niet genoeg om Milaan echt goed te ontdekken maar je kan wel alle highlights zien met een paar leuke hidden gems! Lees hieronder mijn perfecte dagindeling voor 24 uur in Milaan!

Ochtend

Begin je dag bij het Sforzesco kasteel. Loop door de mooie binnenplaats door naar het Sempione park tot aan de Arco della Pace. Onderweg kun je stoppen bij een van de barretjes in het park voor een kopje koffie.  Vervolg je weg terug door het park en loop de Corso Dante af. Deze straat zit vol met leuke modehuizen. Je komt uiteindelijk uit aan de Piazza Duomo.

 

Bezoek de Galleria di Vittorio Emanuele II met haar prachtige koepel en vele designwinkels. Loop vervolgens door tot aan Piazza Scala waar het bekendste opera gebouw van de wereld ligt!

Loop vervolgens naar de Piazza Duomo en bezichtig de basiliek, het symbool van Milaan. Om tijd te besparen kun je alvast online kaartjes reserveren. Ga ook met de lift naar het dakterras vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en als het een heldere dag is kun je zelfs de Alpen zien liggen!

Lunch

Voor een lekkere snelle lunch ga je naar bakkerij Da Luini, Via Santa Radegonda, 16.  Da Luini is beroemd om zijn panzerotti, dit zijn een soort pizza-achtige broodjes gevuld met verschillende ingrediënten zoals tomaat, kaas, salami of groenten.

Wil je liever uitgebreid lunchen zoals echte Italianen, ga dan naar SignorVino. Naast heerlijke tagliere met salumi en Italiaanse kazen serveren ze hier ook heerlijke pastagerechten met de lekkerste Italiaanse wijnen. Het leuke aan SignorVino is dat het aan de achterkant van de Duomo ligt en vanaf het restaurant kijk je uit over de Duomo.

[easy-image-collage id=7196]

Middag

Vanaf het Piazza Duomo vervolg je de route langs de Via Torino. Dit is een grote winkelstraat met alle grote modehuizen. Hoe verder je doorloopt hoe meer kleinere en lokale boetiekjes je tegen komt. Uiteindelijk kom je uit bij de Basilica San Lorenzo. Dit is een levendige en populaire plek onder de Milanezen. De immense zuilen, de Colonne di San Lorenzo vormen de toegangspoort van de basiliek. Loop onder de Poort van Ticinese Antica door naar de Corso di Porta Ticinese. Stop bij de ijssalon Pretto aan de Corso di Porta Ticinese voor een heerlijk ijsje. Deze ijssalon maakt een van het beste ijs van Milaan!  

gelatig

Uiteindelijk kom je uit op het grote plein van Piazza 24 Maggio, ook wel de Darsena genoemd. Hier op het water komen twee kanalen uit de Naviglio Grande en de Naviglio Pavese. Wandel richting de Naviglio Grande dit is een van de oorspronkelijk 7 grachten die Milaan rijk was. Nu is het een ontmoetingsplek voor de Milanesi en zit het vol met leuke winkels en restaurantjes.

 

 

Sluit je dag af met een aperitivo of een diner bij een van leuke cafés aan het water!

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: