De Dom, het Scala en het mooie Sempione park zijn de eerste plekken die in je opkomen als je aan Milaan denkt. Wat er nog meer te bezichtigen valt in Milaan weten vele mensen niet. Hier kon je al lezen wat mijn top 15 bezienswaardigheden in deze stad zijn maar eigenlijk zijn er nog zoveel leuke en unieke plekken die een citytrip naar Milaan nog leuker maken. Milaan is een dynamische stad die altijd in beweging is. Elke dag komen er verschillende hippe restaurants en bars bij, worden hippe winkels geopend en vele exposities georganiseerd. Wijken die voorheen nog als arbeiderswijken werden gekwalificeerd zijn nu hipper dan ooit tevoren. Het niet-toeristische Milaan heeft zoveel te bieden en is energiek en vernieuwend!

Bekijk hieronder zeven keer anders Milaan!

 

1. Snuif kunst en cultuur op in het hippe
Fondazione Prada

Fondazione Prada is het nieuwe hoofdkwartier van de gelijknamige foundation, ontworpen door de Nederlandse architect Rem Koolhaas. De Fondazione Prada is geheel gewijd aan kunst en cultuur, “het is geen museum maar een voortzetting van intellectueel proces waarin twijfel wordt onderzocht” zegt Miuccia Prada, die in 1993 deze foundation opzette.

2015-06-06 Expo-Milaan 2015 290 - Copia

De Fondazione Prada organiseert kunsttentoonstellingen, exposities en projecten op het gebied van kunst, architectuur en cinema.

Het complex is gevestigd in een oude destilleerderij uit 1900 en bestaat uit zeven oude gebouwen waaraan nog drie nieuwe gebouwen zijn toegevoegd. Het meest imposante gebouw is bij uitstek de ‘Haunted House’, dit gebouw is vier etages hoog en bedekt met 24 karaat bladgoud.

2015-06-06 Expo-Milaan 2015 314 - Copia

In het complex zit ook een café ‘Luce’ genaamd, dit café is ontworpen door regisseur Wes Anderson en heeft een erg klassieke inrichting en sfeer. Je kan er heerlijke broodjes eten en wat drinken. Het café is ingericht met vintage meubels en de barmannen zijn echte charmeurs!

Interessant is de plek waar Prada de Fondazione Prada heeft gevestigd, niet in een chique deftige maar juist in een multiculturele wijk aan de zuidkant van de stad in wijk Lodi.

De Fondazione Prada is op dinsdag na, de hele week geopend van 10 uur tot 8 uur s’avonds. In het weekend zelfs tot 9 uur! Toegang kost 10€.

Klik hier voor meer informatie en het complete artikel over Fondazione Prada!

 

 

2. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad

Milaan heeft ondanks dat het een vlakke stad is verschillende uitkijkpunten. De Palazzo Lombardia is er een van. Elke zondag van 10.00 tot 18.00 kun je gratis naar binnen. Je wordt meegenomen naar de 39ste verdieping  en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad! Op een heldere zonnige dag kun je zelfs de Alpen zien liggen!

palazzo-lombardiaFoto: Francesco Negri, Flickr.com

 

Ook vanaf de Pirelli toren heb je een prachtig uitzicht. Helaas is de toren niet altijd open voor publiek. Naast het prachtige uitzicht is de Pirelli toren ook een belangrijk architectonisch gebouw. Lees hier meer over de Pirelli toren!

dsc_0738

 

3. Ontdek de hippe wijk Isola

De wijk Isola, letterlijk vertaald eiland, is een hippe wijk achter het Garibaldi Station. De wijk wordt getypeerd door de 19e eeuwse huizen, Isola was namelijk een arbeiderswijk waar de Milanesi die in de fabrieken werkten woonden.

Isola was onderdeel van het Porta Nuova project dat de aangrenzende wijken Garibaldi, en Varesine een nieuwe leven zou moeten inblazen. Dankzij dit project beleefde Isola een heuse metamorfose en is de wijk helemaal opgeknapt en hipper dan ooit tevoren!

In Isola vind je veel hippe barretjes, koffietentjes en leuke winkeltjes! Houd je van Vintage? Ga dan naar Le Vintage, Via Garigliano 4,  een plek waar je veel leuke accessoires en kleding kunt vinden vanaf de jaren 40. Zoek je meer kleding van begin twintigste eeuw tot 1960? Dan moet je naar Miss Ghinting (Via Pepe 20).

dsc_0419

 

 

4. Ontdek de Naviglio met de fiets

De Navigli zijn kanalen die vroeger werden gebruikt om goederen en personen te vervoeren naar het stadscentrum. Van de oorspronkelijke 5 Navigli zijn er nog 2 over. Navilgio Grande en Naviglio Pavese. De andere drie navigli zijn helaas dichtgemaakt voor straten en huizen.

DSC_0007

De Navigli zijn erg sfeervol met vele leuke bars en restaurants. Hij strekt ook ver uit en je kunt er heerlijk over fietsen. Al snel rijd je de drukke stad uit en kom je langs kleine dorpjes en mooie groene landschappen! Als je zin en energie hebt kun je zelfs helemaal tot aan de stadjes Abbiategrasso of Pavia fietsen! Volg de Naviglio Grande als je richting Abbiategrasso wilt en de Naviglio Pavese als je richting Pavia wilt.

Eenmaal aangekomen in Abbiategrasso kun je de metro weer terug naar de stad nemen. Je kunt je fiets gewoon meenemen tegen bijbetaling! Vanaf Pavia gaan er elke 20 minuten treinen naar Milaan. 

5. Dineer romantisch of neem de toeristische route door Milaan  met de tram!

Milaan heeft nog mooie authentieke trams rijden. Leuk voor een rondrit en de perfecte gelegenheid om rustig de stad te leren kennen. Je kan zelfs dineren in een van de trams!

dsc_0840

De trams waren het eerste vervoermiddel van de stad en tot op vandaag markeren ze het straatbeeld . Ze werden gemaakt in jaren 20 van de vorige eeuw en dankzij een recente restauratie zijn de trams tot op vandaag nog volop in gebruik. Zo kun je je laten vervoeren in een van de authentieke retro stijl trams langs de vele bezienswaardigheden. Het interieur van de tram is nog geheel intact en in de authentieke stijl gebleven. De originele houten bankjes, glas lampen en het piepende geluid van de wielen typeert een rondrit in deze klassieker!

foto-tram-atmsferaFoto: ATM website

Klik hier voor meer informatie!

6. Relax in de termen van Milaan!

Zin om even helemaal tot rust te komen en te genieten van een wellness? Milaan heeft een mooi wellness centrum met verschillende baden, sauna en massage mogelijkheden. In de binnentuin omringd door oorspronkelijke Romeinse muren staat zelfs een authentieke tram die is omgebouwd tot sauna!

Foto: QC Termen

 

De termen bevinden zich in het centrum bij Porta Romana (gele metrolijn). Piazzale Medaglie D’Oro, 2.

De termen zijn geopend elke maandag tot donderdag en zondag van 09.30 tot 00.00 en in het weekend zelfs tot 00.30! Prijzen vanaf 45 voor een hele dag.

Vanaf 17.30 is er ook een aperitivo bestaande uit een buffet met lekkere lichte hapjes. Vanaf 19.30 is de toegang goedkoper, je betaald dan van maandag tot donderdag 38 euro en vrijdag tot zondag 42 euro.

Voor meer informatie en om te reserveren ga naar:

https://www.qcterme.com/it/milano/qc-termemilano

7. Wandel door de Cimitero Monumentale

De Cimitero Monumentale is een begraafplaats. Meestal zijn begraafplaatsen plekken waar je niet graag rond zult lopen en al helemaal niet tijdens een citytrip. Maar deze begraafplaats is erg bijzonder en lijkt wel een openluchtmuseum! Hier vind je vele grafsculpturen van grote Italiaanse beeldhouwers. Elke tombe heeft een bepaalde en unieke stijl en er zijn veel sculpturen.

cimiteromonumentalemilano-983x540-illibraio
foto: illibraio.it
1465291366-milanoguidafoto: milanoguida.it

Bekijk ook:

0 reacties

  1. […] In zeven keer anders Milaan schreef ik al over de Naviglio van Milaan en hoe fijn het is om daar te fietsen. De Navigli zijn kanalen die vroeger werden gebruikt om goederen en personen te vervoeren van nabijgelegen dorpjes naar het stadscentrum van Milaan. Milaan kende in totaal 5 Navigli en daarvan zijn er nog drie van over: de Naviglio Grande, de Naviglio Pavese en de Naviglio Martesana. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: