Met Pasen bezocht ik het mooie Venetië waar ik hier al overschreef. Tijdens deze trip bezocht ik ook de eilandjes Murano en Burano. Deze eilandjes mag je tijdens een bezoek aan Venetië niet overslaan. Murano en Burano zijn makkelijk te bereiken met de Vaporetto. Lijn 3 en 4.1 vanaf het station van Santa Lucia gaan rechtstreeks naar Murano en vanaf Murano kun je lijn 12 nemen naar het iets verder gelegen Burano.

 Murano: het eiland van de glasblazers

Murano ken je misschien wel om het beroemde Venetiaans glas wat hier wordt geblazen. De meeste ateliers bevinden zich aan de Fondamenta dei Vetria, de Kade van de Glasblazers. Deze glasblazers hadden oorspronkelijk hun thuisbasis in Venetië maar verhuisden eind dertiende eeuw naar Murano omdat het gevaar op brand steeds groter werd. Je kunt de glasblazers nog te werk zien in hun ateliers of het Museo del Vetro bezoeken. Daarnaast is het gewoon heel leuk om over dit eilandje te lopen en in de vele glaswinkels rond te neuzen. Misschien vind je hier nog een leuk souvenir voor het thuisfront of voor jezelf. Zelf deed ik deze keer een leuke nieuwe lunch ontdekking! Achter de supermarkt ligt een klein barretje met voor- en achtertuin waar je heerlijke kleine hapjes kunt bestellen zoals bruschetta en polpette (gehaktballetjes). Voor een paar euro’s kun je hier lekker lunchen met een heerlijke spritz!

venezia_pasquamod_117

Burano: kleurrijk eilandje in de lagune

Vanaf Murano kun je de vaporetto nemen naar Burano. Burano is beroemd vanwege de vrolijk gekleurde huizen. Hier wordt geen glas geblazen zoals in Murano maar juist kantwerk gemaakt.

venezia_pasquamod_138

Vanaf de vaporetto kun je Burano al zien liggen. Je herkent het eilandje aan de fel gekleurde huisjes en de scheve toren die aan de toren van Pisa doet denken! Wandel door de steegjes en langs de grachten. Je wordt verblindt door alle felle kleuren! Veel Buranesi hangen hun was te drogen in de zon. Dit geeft een geweldig effect. Een insider tip van mijn Venetiaanse vriendin: ga lunchen bij Trattoria Da Romano en bestel een risotto di gò, gò is en vissoort uit de Venetiaanse lagune.

Als souvenir kun je een van de vele kantstukjes kopen, typisch uit Burano. Wie in het kantwerk geïnteresseerd is, kan een bezoekje brengen aan het Museo del Merletto!

Let op dat de laatste vaporetto al rond 18.00 terug gaat dus houdt hier rekening mee! 

 

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: