Wie in de zomer in Milaan is geweest, weet dat de temperaturen flink op kunnen lopen. Vanaf juni komt het kwik bijna dagelijks boven de 28 graden uit met pieken van wel boven de 36 graden. Het is dan goed om te weten dat Milaan ook veel fijne openluchtzwembaden heeft waar je verkoeling op kunt zoeken.

Hieronder een lijst met de leukste zwembaden.

Een frisse duik in de Bagni Misteriosi

De Bagni Misteriosi, de naam zegt het al, mysterieuze baden, een bijzondere plek die nog niet zo bekend is onder het grote publiek. Ben je opzoek naar een leuke plek waar je voor een klein bedrag heerlijk in het water kan badderen of wil je genieten van een Milanese aperitivo op een super locatie? Ga dan naar Bagni MisteriosiUnpostoincredibile is het restaurant wat bij de Bagni Misteriosi ligt waar je elke dag kunt lunchen of een aperitivo kunt nemen.

De openingstijden van het zwembad zijn de volgenden:

  • Maandag van 10.00 tot 18.00
  • Woensdag van 7.30 tot 18.00
  • Donderdag van 10.00 tot 24.00
  • Vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 22.00
  • Zondag van 10.00 tot 18.00
  • Dinsdag is het zwembad gesloten

Het zwembad is helaas best prijzig, zo betaal je voor een halve dag 15 euro en voor de hele dag 25 euro. Kijk voor de prijzen op de officiële website. Toegang naar het restaurant is gratis.

Waar? Via Carlo Botta, 18, metrohalte Porta Romana (gele lijn)

Bagni Misteriosi swimming pool

Acquatica Park

Acquatica Park, een groot zwembad en waterpretpark, ligt op slechts een paar minuten van Milaan. Een greep uit de attracties zijn de ‘Twister’ de ‘Fiume Lento’ (luie rivier) en de ‘Laguna Azteca’ (Azteca Lagoon).

Het waterpark is geopend van 1 juni tot 1 september.

The Acquatica Park

Adres: Via Gaetano Airaghi, 61

Phone: 02 48200134

OV: Met de metro naar San Siro Stadio halte (M5 paarse lijn) en dan nog een stukje met de bus 423

Toegang: prijzen vanaf €19. Voor meer informatie en de actuele prijzen: www.acquaticapark.it

Idroscalo

De Idroscala in het noordelijke deel van Milaan is vooral geliefd in de zomer dankzij de groene open ruimtes. Er zijn hier twee zwembaden – Piscine La Valetta en Piscine Punta dell ’Est – beide uitgerust met ligbedden en parasols en heerlijk fris water. Op slechts een steenworp afstand van de zwembaden ligt ook een klein strand aan de oostelijke oever van de Idroscalo waar in de zomer watersporten en activiteiten worden beoefend. De Idroscala is geopend van 10 juni tot 6 september.

The swimming pools of the Idroscalo park

Adres: via Rivoltana, 64 (Segrate)

OV:  Met bus nummer 73 (richting Linate Vliegveld) ben je in nog geen half uur al bij de Idroscala. Halte Strada Rivoltana/Tribune Idroscalo

Toegang: Toegang tot het park is gratis. Voor het zwembad moet je wel toegang betalen. In het weekend kost een kaartje 12 euro voor een volle dag (8 euro voor de middag) en door de weeks 8 euro.

Voor meer info; www.idroscalo.info

Zwembad Giulio Romano

Dit zwembad is gebouwd in de vroege jaren ’30 en heeft het een rechthoekige vorm die overeenkomt met de typische architectonische ontwerpen van deze tijd. Het zwembad is omgeven met een ruim park waar je heerlijk kunt zonnebaden, volleyballen of gewoon relaxen. Het zwembad is ook voorzien van een kiosk die wordt gebruikt als een bar waar je eten of verfrissende drankjes kan bestellen. Je kunt hier ook ligbedden en parasols huren. Het buitenbad is alleen geopend van juni tot september, maar er is ook een binnenzwembad die het gehele jaar open is. Open van 10.00 tot 21:00. Vanaf 17.30 wordt er ook een aperitivo georganiseerd.

Piscina Romano (c) Comune di Milano

Adres: Via Andrea Maria Ampère, 20

OV: Metro halte Piola (groene lijn)

Toegang: doordeweeks kost een kaartje €7 (€5 voor kinderen tot 12 jaar) en in het weekend €8. Van maandag tot vrijdag kun je ook vanaf 17.30 naar binnen voor €3,50 en wordt er een aperitivo gehouden.

www.milanosport.it (in Italiaans)

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: