Het aftellen naar 2020 is begonnen. Steeds vaker plannen mensen een citytrip tijdens de jaarwisseling, want wat is er nou leuker dan samen met dierbaren het nieuwe jaar in te luiden in een nieuwe stad! Oud & Nieuw in Milaan is hartstikke leuk, er is veel te doen en je kan er lekker eten, twee belangrijke ingrediënten voor succes!

De Cenone

De Milanesi houden meestal of een diner thuis met familie en vrienden en gaan daarna de straat op of ze gaan naar een restaurant voor een “cenone”. De cenone is een super uitgebreid diner, inclusief live muziek en vermaak. Het diner duurt vaak van 20.30 tot 23.30 en daarna wordt gezamenlijk afgeteld tot nieuw jaar. Meestal is na de jaarwisseling muziek en kan er nog gedanst worden. Je bent dus met een cenone eigenlijk de hele avond zoet. Vaak kost een cenone tussen de 75 en 150 euro al na gelang de locatie. Klik hier  voor een complete lijst van restaurants die een cenone aanbieden (reserveren is vaak noodzakelijk).

Tip: Restaurant Carlsberg biedt een uitgebreide Cenone aan voor een mooi prijsje, voor €75 krijg je verschillende antipasti, een pastagerecht, een hoofdgerecht, dessert en middernacht een glas spumante en linzen met vlees (een Italiaanse traditie om het nieuwe jaar in te luiden) klik hier voor meer informatie.

Je kan natuurlijk ook naar een gewoon restaurant gaan en daarna de straat op naar de Dom, het kasteel of de Navigli, reserveren is wel aan te raden want het is natuurlijk erg druk.

Uitgaan

Milaan staat bekend als uitgaanshoofdstad van Italië en met oud & nieuw zijn alle clubs ook open. Er worden veel feesten gehouden in hotels en clubs. Neem hier een kijkje voor een compleet overzicht. Veel clubs bieden diverse arrangementen aan, met of zonder diner.

Een aantal suggesties voor clubs in Milaan:

Heerlijk het nieuwe jaar in dansen bij de Club Haus 80, midden in het uitgaansgebied van Milaan (Corso Como). Kaartjes vanaf 10 euro in de pre-sale, anders 30 euro aan de deur.

Thema van NYE 2019 in Alcatraz is PIRATES: “The last day of the year is not the last daytime.” De avond begint met een diner (reserveren verplicht) en gaat

Programma:
> Opening only for dinner from 20.00 (reservation required)
> Opening after dinner from 21.30
> Live Band from 22.30 to 00.30
> Disco from 00.30 to 6.00

Toegang: Diner + avond: 50 euro, Toegang inclusief 1 cocktail: 30 euro (vrouwen 25 euro).

Voor kaartjes klik hier.

Het thema van NYE feest in de Old Fashion is: Peace Love & Music , 50 years from Woodstock. Klik hier voor meer informatie en kaartjes.

Voor een exclusief NYE feest ga je naar Just Cavalli. Kaartje kost 70 euro (toegang vanaf 23.00) en mocht je ook willen dineren, dan kan dat vanaf 150 euro.

Concert bij de Dom

Op de Piazza Duomo, het plein waar de Dom aan ligt, wordt jaarlijks een groot concert gehouden en afgeteld naar het nieuwe jaar. Hier is het altijd erg gezellig en druk. Veel Italianen brengen een fles spumante (Italiaanse mousserende wijn) mee en proosten op het nieuwe jaar. Vanaf 20.30 begint de muziek, vaak bekende Italiaanse artiesten. Helaas wordt er op het plein geen vuurwerk afgeschoten, voor veiligheidsmaatregelen.

Photo credits: https://www.ilmilaneseimbruttito.com/2017/09/27/aaa-cercasi-sponsor-per-il-capodanno-2017-in-piazza-del-duomo/

Vuurwerk bij Kasteel Sforzesco

Ook wordt er gezamenlijk afgeteld op het Piazza Castello, het plein bij Parco Sempione en het kasteel Sforzesco. Hier wordt ook vuurwerk afgestoken.

Gezelligheid bij Naviglio

Het gebied rond de Naviglio staat bekend om haar gezelligheid. Ook tijdens de jaarwisseling is het hier erg leuk en druk. Aan de Navigli liggen veel restaurants en bars waar je ook een aperitivo kan houden. Vele milanesi komen hier naar toe om het nieuwe jaar in te luiden en daarna nog wat te drinken bij een van de vele bars.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: