praktische informatie

Oud en Nieuw in Milaan

Het aftellen naar 2019 is begonnen. Nog maar een paar dagen en het is weer zover. Steeds vaker plannen mensen een citytrip tijdens de jaarwisseling, want wat is er nou leuker dan samen met dierbaren het nieuwe jaar in te luiden in een nieuwe stad!

Oud & Nieuw in Milaan is hartstikke leuk, er is veel te doen en je kan er lekker eten, twee belangrijke ingrediënten voor succes!

 

De Cenone

De Milanesi houden meestal of een diner thuis met familie en vrienden en gaan daarna de straat op of ze gaan naar een restaurant voor een “cenone”. De cenone is een super uitgebreid diner, inclusief live muziek en vermaak. Het diner duurt vaak van 20.30 tot 23.30 en daarna wordt gezamenlijk afgeteld tot nieuw jaar. Meestal is na de jaarwisseling muziek en kan er nog gedanst worden. Je bent dus met een cenone eigenlijk de hele avond zoet. Vaak kost een cenone tussen de 75 en 150 euro al na gelang de locatie. Hier  zijn een aantal locaties waar je een echte cenone kunt reserveren. Je kan natuurlijk ook naar een gewoon restaurant gaan en daarna de straat op naar de Dom, het kasteel of de Navigli, reserveren is wel aan te raden want het is natuurlijk erg druk.

 

Uitgaan

Milaan staat bekend als uitgaanshoofdstad van Italië en met oud & nieuw zijn alle clubs ook open. Er worden veel feesten gehouden in hotels en clubs. Neem hier een kijkje voor een compleet overzicht. Veel clubs bieden diverse arrangementen aan, met diner of zonder diner.

Een aantal suggesties voor clubs in Milaan:

 

Concert bij de Dom

Op de Piazza Duomo, het plein waar de Dom aan ligt, wordt jaarlijks een groot concert gehouden en afgeteld naar het nieuwe jaar. Hier is het altijd erg gezellig en druk. Veel Italianen brengen een fles spumante (Italiaanse mousserende wijn) mee en proosten op het nieuwe jaar. Vanaf 20.30 begint de muziek, vaak bekende Italiaanse artiesten. Helaas wordt er op het plein geen vuurwerk afgeschoten, voor veiligheidsmaatregelen.

 

Photo credits: https://www.ilmilaneseimbruttito.com/2017/09/27/aaa-cercasi-sponsor-per-il-capodanno-2017-in-piazza-del-duomo/

 

 

Vuurwerk bij Kasteel Sforzesco

Ook wordt er gezamenlijk afgeteld op het Piazza Castello, het plein bij Parco Sempione en het kasteel Sforzesco. Hier wordt ook vuurwerk afgestoken.

 

 

Gezelligheid bij Naviglio

Het gebied rond de Naviglio staat bekend om haar gezelligheid. Ook tijdens de jaarwisseling is het hier erg leuk en druk. Aan de Navigli liggen veel restaurants en bars waar je ook een aperitivo kan houden. Vele milanesi komen hier naar toe om het nieuwe jaar in te luiden en daarna nog wat te drinken bij een van de vele bars.

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: