Padova is een pittoresk provinciestadje niet ver van Venetië vandaan. Het is daarom ook goed te combineren als dagtripje voor wie in de buurt van Venetië verblijft.

Padova is heel levendig dankzij de Universiteit en de vele bezienswaardigheden. De Scrovegni-kapel met fresco’s van Giotto is hier een van. Let wel op, mocht je de Scrovegni-kapel willen bezichtigen moet je wel van te voren reserveren wil je zeker zijn van een plekje. Er worden namelijk maar 25 man per keer toegelaten en daarom kan het zijn dat het al vol is.

DSC_0693

Padova heeft een grote artistieke en culturele traditie en is daarmee ook een van de belangrijkste culturele steden van Italië. Bij de Scrovegni-kapel ligt ook de oude Romeinse Arena en de Chiesa degli Eremtani met mooie fresco’s van Mantegna.

Ga ook langs “Antico Pedrocchi Cafe“, via VIII Febbraio, 15, dit is een ontmoetingsplaats voor studenten van de universiteit en hier drink je een heerlijke espresso of cappuccino! Palazzo del Bo is het hoofdkwartier van de universiteit die werd opgericht in 1222, de universiteit van Padova is een van de oudste in Italië.

Twee mooie pleinen in Padova zijn Piazza delle Erbe en Piazza della Frutta. Hier vindt ook de lokale markt plaats. Aan beide pleinen ligt het schitterende oude gerechtsgebouw, de Palazzo della Ragione. Aan de kant van Piazza delle Frutta ligt het restaurant Al Peronio, in via Vincenzo Stefano Breda. Dit restaurant heeft ook een groot terras aan het plein waar je buiten kan lunchen of dineren. Hier heb ik genoten van een heerlijke lunch. De kwaliteit is heel goed en de prijzen zeer betaalbaar!

DSC_0695

Vrijwel naast de Piazza della Frutta ligt de kathedraal van Padova. Hier bevindt zich ook een oude doopkapel die te bezichtigen is. Entree kost 3 euro maar dan mag je wel de fresco’s van Giusto Menabuoi bewonderen.

De bekende Via del Santo leidt uiteindelijk naar de Basiliek van Heilige Antonius. Dit is officieel grondgebied van Vaticaanstad dus je bevindt je even in een ander land. Deze basilica werd gebouwd in 1232 na de dood van Heilige Antonius. Vanaf de basiliek kun je de Via Orto Botanico aflopen naar de oudste Botanische tuin ter wereld.

Uiteindelijk kom je aan op een prachtig groot plein, de Prato della Valle. Hier staan 78 standbeelden van beroemde burgers uit Padova.  Aan de Prato della Valle ligt een prachtige Basiliek, de Basilica di San Giustina waar het lichaam van heilige Lukas ligt opgebaard.

DSC_0825

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: