Het is belangrijk om te weten dat parkeren in het centrum van Milaan niet goedkoop is en dat er verschillende regels zijn waaraan je je moet houden. Zo mogen niet alle auto’s zomaar Milaan of het centrum in rijden. Van maandag t/m vrijdag moet bijvoorbeeld een vignet worden aangeschaft voor de binnenstad en de meest vervuilde auto’s mogen doordeweeks tussen 07.30 en 19.30 helemaal Milaan niet meer in. Wil je hier meer over weten, lees dan mijn artikel over autorijden in Milaan.

In het centrum van Milaan geldt betaald parkeren op maandag t/m vrijdag van 08.00 – 20.00/23.00 afhankelijk van de zone. Het parkeertarief bedraag tussen de €1,00 en €2,00 per uur. Houd er rekening mee dat de parkeerplekken in het centrum schaars zijn. 

Ook zijn er een aantal parkeergarages in Milaan. Het tarief is vaak €5,00 voor de eerste twee uur en voor elk daaropvolgend uur €1,00 tot €2,00. Website MyParking geeft je een goed overzicht van alle parkeergarages met de uurtarieven. Hier kun je ook gelijk je parkeerplek reserveren.

Wil je liever niet met de auto door de binnenstad rijden, dan kun je van de ATM P+R locaties gebruik maken. Deze liggen aan de rand van de stad, in de buurt van de metrolijnen. Zo kun je bijvoorbeeld bij de metrohalte Bisceglie parkeren voor €1,50 (voor de eerste 5 uur) en €2,00 tot 10 uur. Vanaf Bisceglie neem je de rode metrolijn en ben je in ongeveer 15 minuten op de Duomo. Voor meer informatie over het OV in Milaan, kijk dan op mijn artikel OV in Milaan.

Waarschuwing: helaas heb ik moeten vernemen van een lezer dat er bij de parkeerplaats van Bisceglie wordt ingebroken. Daders hebben het voornamelijk gemunt op buitenlandse auto’s. Er hangen camera’s maar die blijken uit te staan.

Andere P+R parkeergarages dichtbij de metro zijn:

  • Bisceglie, Cascina Gobba, Famagosta, Lampugnano, Rogoredo, Romolo multipiano, San Donato

Voor meer informatie klik hier.

%d bloggers liken dit: