Op 17, 18 en 19 mei 2019 wordt er in Milaan voor de achtste keer de Piano City georganiseerd, een cultureel festival voor muziekliefhebbers waar jonge talent en gevestigde pianisten gratis concerten geven! Tijdens dit weekend worden door de hele stad pianoconcerten georganiseerd op de meest ongewone plekken. Wat dacht je van een concert in de woningen van Milanesi, op binnenplaatsen van de palazzi, op treinstations, in trams, zelfs de musea en parken gaan open voor het publiek.

Muziek van Mozart tot Frank Zappa, van Ellington tot de Rolling Stones, dit weekend komt een onbeperkt repertoire aan muziekgenres voorbij waarbij honderden pianisten en hordes toeschouwers betrokken zullen zijn. In de laatste jaren kwamen exclusieve concerten van Ludovico Einaudi, Michael Nyman en Chilli Gonzales al voorbij, om er maar een paar te noemen.

Een kleine greep uit het programma

Het Piano Center van de GAM Villa Reale (Museum voor Moderne Kunst) zal het voornaamste podium zijn voor de dag- en avondconcerten van voornamelijk grote Italiaanse en Internationale artiesten. De late-avond en nachtconcerten worden voornamelijk georganiseerd in het Piano Center van Palazzina Liberty.

Er zijn meer dan 450 concerten, hieronder kun je een selectie vinden van de meest toonaangevende artiesten die worden gegeven op de main stage van de GAM.

Op vrijdag 17 mei om 21.00 uur zal de IJslandse pianist Ólafur Arnalds het festival inluiden op het Main Stage van de GAM Villa Reale (Museum van Moderne Kunsten). Arnalds brengt de IJslandse sfeer rechtstreeks naar het centrum van Milaan, door middel van zijn experimentele muziek variërend van folk tot elektronisch. Het wordt een spectaculair concert dat rond drie piano’s tot leven komt.

Zaterdag 18 mei om 19.15 uur opent Henri Herbert, een van de meest gewilde boogie woogie pianisten ter wereld de avond gevolgd om 20.20 door Alan Clark, rebelse piano genie en beroemde toetsenist van Dire Straits, Eric Clapton en Bob Dylan . Christian Sands, een van de meest gewaardeerde jazzpianisten voor swing en frasing zal om 21.25 uur het podium betreden en Davide Boosta Di Leo, oprichter en historisch lid van Subsonica zal om 22.30 uur de avond in de GAM afsluiten met een voor de gelegenheid geschreven compositie.

Op zondag 19 mei om 19.15 uur kun je Ramon Valle’s explosieve Cubaanse ritmes horen, gevolgd door de flamenco van Pablo Rubén Maldonado om 20.20 uur. Om 21.25 uur is het de beurt aan het jonge Frans-Libanese talent Rami Khalife, internationaal gewaardeerd voor de fusie tussen piano en elektronische muziek. De avond in de GAM sluit om 22.30 uur met Danilo Rea, een van de grootste Italiaanse jazzpianisten, met een eerbetoon aan Fabrizio De André.

Voor een volledig programma van alle concerten kun je het beste het interactieve programma op de officiële website van Piano City raadplegen.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: