6 x pizza in Milaan

 

Hmm pizza, het lekkerste gerecht uit Italië. Heerlijk als ze vers uit de houtoven op je bord worden geschoven. Met heerlijke mozzarella kaas en andere lekkere ingrediënten.

In Milaan heb je ontzettend veel pizzeria’s, de een nog beter dan de andere! Voor ieder wat wils. Zo heb je pizzeria’s die enkel de heerlijke dunne krokante pizza serveren, ook wel de pizza romana genoemd. Wie meer van een wat dikkere bodem houdt moet naar een pizzeria napoletana. Of heb je liever een ‘via di mezzo’ niet te dun, niet te dik?

Lees hier waar je de lekkerste pizza’s in Milaan kunt eten!

20160918_144458

Gino Sorbillo

Een van de beste van Milaan. Heerlijke napoletaanse pizza’s midden in het centrum van Milaan. Sorbillo is een naam die elke Italiaan kent. Sorbillo maakt namelijk de beste pizza’s uit Napels! Wie naar Napels gaat moet daarom ook bij Sorbillo een pizza Margarita bestellen! Na lang wachten heeft Sorbillo nu ook een pizzeria in Milaan geopend, ik ben blij!

Waar? Largo Corsia dei Servi, 11

 

AM Pizza

De pizzaiolo in deze pizzeria komt uit het zuiden van Italië, Calabrië en heeft zelfs het kampioenschap pizzabakken gewonnen. De pizza’s zijn dan ook goddelijk! Hij heeft maar vier varianten: de klassieke pizza Margarita; de pizza Margarita met buffel mozzarella; de pizza Margarita met provola kaas (iets pittiger dan mozzarella) en de pizza Margarita met ansjovis. Hier kom je dus echt om de pizza, zo zijn er ook geen antipasti te bestellen maar begin je rechtstreeks met het hoofdgerecht. Het is hier vaak druk en je moet daarom ook even wachten in de rij wat niet zo erg is aangezien een serveerster rond komt met (gratis) prosecco glaasjes en wat mini pizza stukjes.

Waar? Corso di Porta Romana 83, Crocetta

Piz

Nog een goede pizzeria in het centrum van Milaan. Achter de Via Torino.

Waar? Via Torino, 34

Eataly   

Ik schreef al eerder over Eataly waar je de lekkerste Italiaanse producten kunt kopen en proeven. Eataly heeft ook verschillende restaurants waaronder een pizzeria op de eerste verdieping. Deze pizzeria serveert heerlijke pizza’s (Napoletaanse stijl). Je kunt kiezen uit ongeveer 10 pizza’s die elke keer afwisselen al na gelang het seizoen. Zo vind je in de lente pizza met groene asperges, heerlijk!

Waar? Piazza XXV Aprile, aan de Poort van Garibaldi

Peperino

Lekkere napoletaanse pizza. Veel keus en de kwaliteit is goed. Het is vrij modern ingericht en de pizzeria staat op mijn lijstje omdat je ook volkoren, spelt of kamut pizza kunt bestellen. Ze hebben zelfs glutenvrije pizza!

Waar? Via Crispi, 2 (Peperino ligt tegenover Eataly)

Original Pizza

Midden in de hippe wijk Porta Nuova ligt Original Pizza. Deze pizzeria serveert romaanse pizza’s, heerlijk dun en krokant! Ze hebben ontzettend veel keus, naar mijn mening te veel! De raarste varianten komen voorbij op het menu, pizza met kip, of met mais.. ik zelf ga altijd voor de klassieke smaken want die zijn het beste, pizza met heerlijke pikante salami of vier soorten kaas.. het leuke van deze pizzeria is dat je heerlijk rustig buiten kan zitten omdat de straat in een voetgangersgebied ligt. Een ander voordeel is dat de pizza’s ontzettend groot zijn, zo groot dat ze letterlijk niet op je bord passen!

Waar? Via Amerigo Vespucci 5 (Porta Nuova)

 

google_pluspinterest

Geef een reactie