De Salone del Mobile, ’s werelds grootste meubel- en designbeurs, is vandaag van start gegaan in Milaan. Deze jaarlijkse beurs trekt designers, architecten, en designliefhebbers van over de hele wereld en staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen, trends, en inspirerende presentaties.

Geschiedenis en prestige van de Salone del Mobile

Sinds de oprichting in 1961 heeft de Salone del Mobile zich ontwikkeld tot een van de meest prestigieuze en invloedrijke designbeurzen ter wereld. Elk jaar presenteert de beurs baanbrekende ontwerpen en introduceert het nieuwe trends die de designwereld beïnvloeden.

Wat te verwachten van de Salone del Mobile 2024

Dit jaar belooft de Salone del Mobile opnieuw een bron van inspiratie en innovatie te zijn. Bezoekers kunnen een breed scala aan producten en collecties verwachten, variërend van meubels en verlichting tot accessoires en textiel. Daarnaast zijn er tal van evenementen, lezingen, en presentaties gepland die dieper ingaan op de nieuwste trends en ontwikkelingen in de designwereld.

De Salone del Mobile blijft een onmisbaar evenement voor iedereen die gepassioneerd is over design en innovatie. Met zijn rijke geschiedenis, prestigieuze reputatie, en focus op duurzaamheid en innovatie, belooft de editie van 2024 opnieuw een inspirerende en baanbrekende ervaring te worden voor alle bezoekers en deelnemers.

Fuori Salone, ook wel bekend als Milano Design Week

De Fuori Salone, ook wel bekend als Milano Design Week, is een jaarlijks terugkerend evenement dat parallel loopt aan de Salone del Mobile, de internationale meubelbeurs in Milaan. Terwijl de Salone del Mobile zich richt op meubel- en interieurontwerp in een beurssetting, transformeert de Fuori Salone de straten, wijken, en historische gebouwen van Milaan in een levendig platform voor design, kunst, en cultuur.

Lees hier meer over alle evenementen tijdens de Fuori Salone 2024!

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: