Milaan heeft twee succesvolle voetbalclubs, AC Milan en Inter. Grote Nederlandse voetballers als Wesley Sneijder, Van Basten, Seedorf, Kluivert  Huntelaar en nog veel meer speelden bij een van deze twee clubs. Het stadion van beide clubs heet San Siro en bevindt zich aan de West kant van Milaan. Het San Siro stadion is makkelijk te bereiken via de paarse metro lijn. Stap uit bij halte San Siro.

 

Zelf een wedstrijd bijwonen?

Het bijwonen van een wedstrijd bij een van deze teams is een hele leuke ervaring, zelfs als je niet echt een groot fan bent van voetbal (zoals ik). Om een wedstrijd van AC Milan of Inter te bezichtigen moet je een kaartje kopen. Dit kan via de officiële websites: www.inter.it/en/biglietteria en www.acmilan.com/en/tickets. Vaak start de voorverkoop een paar weken voor de wedstrijd.

Je kunt ook kaartjes kopen bij de officiële winkels van de clubs. Voor AC-Milan is dat Casa Milan en voor Inter is dat de Inter Store.

 

San Siro museum

In het stadion bevindt zich ook een museum, dit museum is dagelijks te bezoeken en is inclusief een stadiontour. Op wedstrijddagen zijn er geen stadiontours of is het aanbod beperkt. Meer info op www.sansiro.net

 

Casa Milan

Ben je fan van de club AC-Milan? Dan mag je een bezoek aan Casa Milan niet missen. Dit sinds kort geopende interactieve museum is tevens ook het hoofdkantoor van de club. Hier vind je o.a. de officiële winkel vol hebbedingetjes en kaartjes voor ‘Milan’ en een museum en restaurant!

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: