Wanneer je in Milaan bent en van opera of ballet houdt, kan eigenlijk een bezoek aan het Scala van Milaan niet ontbreken. Is dat niet veelte duur? Nee hoor, je kan al naar een voorstelling vanaf 15 euro!

Het Scala in Milaan is het grootste en oudste operagebouw ter wereld. Keizerin Maria Theresia van Oostenrijk gaf in 1776 opdracht voor de bouw. In 1778 opende het Scala voor het eerst zijn deuren. Wanneer je op de Piazza della Scala aankomt en je het gebouw zo voor je ziet staan, valt de voorgevel stiekem een beetje tegen. De buitenkant is namelijk redelijk sober, maar zodra je binnenkomt wordt je verrast door een rijkelijk versierd interieur met als hoogtepunt de kroonluchter. Het Scala staat voornamelijk bekend voor zijn uitzonderlijke akoestiek. Salieri was de eerste die optrad in de Scala, en snel daarna traden ook vele andere beroemde componisten in zijn voetsporen zoals Puccini, Bellini en Verdi.

dsc_0311

Leuk weetje, de opening van het theaterseizoen is op 7 december, dat is de naamdag van de beschermheilige van Milaan, Sint Ambrosius.  

Naar de opera of ballet? Voorstellingen in de Scala zijn erg populair. Wanneer je van plan bent om naar een voorstelling te gaan, vooral als het om een bekend stuk gaat, reserveer dan je kaarten met een aantal weken van te voren. Kaartjes gaan in de voorverkoop twee maanden voor de voorstelling, wees er snel bij want op is op!

De prijzen variëren per voorstelling en per zitplaats. Zo kun je in de hoogste galerijen voor een paar tientjes een voorstelling bijwonen. Wil je echter op de parterre zitten, of in de loges (die leuke nisjes) dan ben je al gauw tussen de 150 en 250 euro kwijt. Kaarten bestel je het makkelijkst via de officiële site van de Scala. www.teatroallascala.ticketone.it

Naast het theater is er ook een museum, hier kan je kostuums, posters en muziekinstrumenten bewonderen en leer je over de geschiedenis van de opera. Ook zie je hier een overzicht van de bouw en de restauraties. Een kaartje voor het museum kost €7 en €5 voor studenten en 65+.

 

dsc_0296

Bekijk ook:

0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: