Starbucks has hit the spiritual home of the espresso” zo schreef the Guardian toen Starbucks na jaren van overleggen, eindelijk haar deuren opende in Milaan.

Een bijna historische gebeurtenis als je de internationale en nationale pers mag geloven. Het is ook niet niks, een Amerikaanse koffieketen bekend door haar grote mokken slappe koffie met veel melk en muffins, die naar Italië komt, het land van de perfecte espresso’s en schuimige cappuccino’s. Wat moeten we hier met een Starbucks? CCN vroeg zich zelfs af: is Starbucks the end for Italian coffee? Niet gek dus dat Starbucks pas in 2018 haar eerste zaak in Italië opent.

 

MATT GLAC/ Courtesy of Starbucks

 

Geen simpele Starbucks maar een Reserve Roastery

De Amerikaanse koffie-gigant zegt zelf dat het “de mooiste Starbucks ter wereld” is. Gehuisvest in een 2300 vierkante meter oud postkantoor aan de Piazza Cordusio, niet ver va de Dom van Milaan. De locatie alleen al, is de moeite waard om de Starbucks te bezoeken. Hoofdontwerper Liz Muller van Starbucks wilt met deze Starbucks een “premium” ervaring creëren die anders is dan  die we in Italië gewend zijn. Het gebruik van verschillende brouwtechnieken en een ruimte om langer te blijven, te ontspannen en te genieten van een kop koffie. In Italië worden elk jaar meer dan 6 miljard espresso’s genuttigd, maar dit ritueel is vaak erg kort en wordt staande uitgevoerd in een klein buurtcafé. Zo’n snel bakje espresso kost ook maar €1-1,20.

 

Joshua Trujillo/Courtesy of Starbucks

 

De Roastery Starbucks heeft een mooi groot terras buiten, waar je tussen de palm en bananenbomen van je koffie kunt genieten. Binnen zijn er verschillende ruimtes, zo kun je aan de koffiebar je premium koffie bestellen en heeft bakkerij Princi ook een locatie waar je gebakjes en broodjes kunt bestellen. Starbucks heeft ook een ruimte voor aperitivo, lekkere cocktails in een sfeervolle setting. Kortom genoeg te beleven.

 

 

 

Normale Starbucks

Naast de spectaculair Roastery store, opende Starbucks recent ook drie andere “normale” Starbucks vestigingen. De interieurs van de nieuwe Starbucks in Milaan zijn ontworpen met doel de ambachtelijke cultuur van design en mode in Italië te eren. De nieuwe Starbucks aan de Corso Garibaldi bijvoorbeeld is een espressobar in een hedendaagse Milanese stijl. Marmer wisselt zich af met houtwerk en koperen elementen, typerend voor de Italiaanse architectuur, allemaal gemaakt door Italiaanse vakmannen.

image

image

Courtesy Photo

 

Of het een succes wordt de Starbucks invasie in Milaan? Ik heb mijn twijfels, ik denk dat wanneer het nieuwe er van af is, de Milanesi snel uitgekeken zullen zijn. Maar gelukkig voor Starbucks blijven de vele toeristen nog over, die vast graag een bak Amerikaanse koffie willen!

 

 

Openingstijden

Starbucks is elke dag geopend van 07.00 tot 22.00.

 

 

Waar ligt de Starbucks?

Roastery Store:

Piazza Cordusio 3

  • Metrohalte Cordusio (rode lijn)
  • Loopafstand van de Dom

Voor meer informatie klik hier.

 

Starbucks Garibaldi:

Corso Garibaldi, Piazza XXV Aprile. 

  • Metrohalte Garibaldi/Moscova
  • Loopafstand van Brera

 

 

 

 

 

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: