3 kilometer lang over water lopen? Dat kan in Lago d’Iseo. De Hongaarse artiest Christo heeft voor zijn nieuwste kunstwerk een groot drijvend pad over het water gemaakt. Zo kan je van het vaste land naar twee eilanden in het meer toe lopen over een glinsterende oranje loper!

DSC_1643

Het heeft lang geduurd voordat Christo weer een nieuw project heeft gelanceerd. Hij is twee jaar lang bezig geweest met de voorbereidingen. Die pierdelen zijn gemaakt van 220.00 plastic kubussen die aan elkaar geklikt zijn, deze kubussen zijn door een oranje doek overdekt. Door deze blokken loop je over de golven van het meer naar het eiland toe.

Vanaf het plaatsje Sulzano kan je tot aan het eiland Monte Isola lopen en hoef je dus niet zoals normaal gesproken de boot te nemen. Na het eerste stukje over de golvende pier te lopen kan je even tot rust komen bij een van de vele baretjes die speciaal voor het event zijn neer geplaatst. Daarna kan je de weg volgen naar het kleinere eilandje Isola di San Paolo. Helaas konden wij door de slechte weersomstandigheden niet verder dan Monte Isola.

DSC_1551

Al in 1970 bedacht Christo samen met zijn vrouw het concept ‘Floating Piers’. Na de dood van zijn vrouw in 2009, is dit het eerste grote werk dat Christo heeft gemaakt. Het project heeft twee jaar voorbereiding gekost. Zo werd er al maanden voor de opening gewerkt op het meer en heeft ook het stadje geïnvesteerd in infrastructuur en parkeergelegenheden.

De Floating Piers zijn gratis toegankelijk van 18 juni tot 3 juli mits de weersomstandigheden het toelaten. Omdat het meer in een wat onstuimig weergebied ligt is de pier al verschillende keren voor het publiek gesloten geweest.

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: