Sinds maandag 25 maart kun je weer tulpen plukken aan de rand van Milaan. Dit jaar is het de derde editie van Italie’s eerste pick-up tulpenveld! Een veld met prachtige Nederlandse tulpen die je ook nog zelf mag plukken!

De Italiaanse “Keukenhof”

Edwin Koeman en zijn vriendin Nitsuhe Wolanios openden in 2017 Tulipani Italiani in Cornaredo, een dorpje aan de rand van Milaan. Hier plantten zij in 2018 350.000 tulpenbollen op hun 1,5 hectare stuk grond. Meer dan 315 soorten tulpen stonden hier in bloei.

Na het grote succes van 2018, hebben Edwin en Nitsuhe besloten na een groter veld te verhuizen en wel bij Arese, naast een van de grootste winkelcentrums van Italië! Dit jaar hebben ze meer dan 570.00 tulpen en wel 450 verschillende varianten.

De Italiaanse “Keukenhof” is een grote hit in Italië. Tulpen in Italië zie je niet veel, behalve bij de bloemist en dat terwijl de Italianen dol op tulpen zijn. Niet gek dus dat de Italianen ontzettend enthousiast waren en van verre kwamen om het tulpenveld van Edwin en Nitsuhe te bezoeken.

Zelf ook tulpen plukken?

Op het “pick-up” veld mag je tussen de tulpen wandelen en zelf plukken. Het bezoeken van het tulpenveld kost 5 euro inclusief twee tulpen die je zelf mag plukken. Elke extra tulp kost €1,50. Mocht je in het weekend gaan dan kun je het beste via de website een kaartje kopen, dit kost 4 euro in plaats van 5 euro. https://www.tulipani-italiani.it/visita-il-campo


Het tulpenveld bevindt zich aan de Via Giuseppe Eugenio Luraghi, in Arese Milaan. Tegenover het winkelcentrum van Arese.

Vanaf het Centraal Station in Milaan gaan er gratis shuttle bussen naar het winkelcentrum. Klik hier voor meer informatie en het tijdschema. De reisduur bedraag 30 minuten en de bus vertrekt ieder uur.

Openingstijden: het tulpenveld is geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 19.30 en zaterdag en zondag van 08.30 tot 19.30.

Mijn bezoek aan Tulipani Italiani in 2018

Al weken volgde ik Edwin en de bloei van de tulpen via zijn Instagram. Zo zag ik elke dag jaloersmakende foto’s van prachtige tulpen die in de bloei stonden. Op 25 april, de Dag van de Vrijheid, een nationale feestdag in Italië, had ik eindelijk de tijd om zelf langs te gaan en tulpen te plukken.

Edwin had al gewaarschuwd dat de topdagen bijna voorbij waren: 80% van de tulpen waren al uitgebloeid of geplukt door de vele bezoekers. Maar ondanks dat, waren de tulpen nog steeds prachtig en heb ik nog wat mooie foto’s kunnen maken.

Helaas is het park nu gesloten en zijn alle prachtige tulpen uitgebloeid of geplukt. Ik kan alleen maar hopen op een 2019 met nog meer tulpenbollen en soorten! En ik geniet nog even na….

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: