Een veld met prachtige Nederlandse tulpen die je ook nog zelf mag plukken en dat aan de rand van Milaan! Klinkt als muziek in de oren voor mij en eigenlijk te mooi om waar te zijn. Maar toch is het sinds 2017 een feit!

 

De Italiaanse “Keukenhof”

Edwin Koeman en zijn vriendin Nitsuhe Wolanios openden in 2017 Tulipani Italiani in Cornaredo, een dorpje aan de rand van Milaan. Hier plantten zij voor dit jaar 350.000 tulpenbollen op hun 1,5 hectare stuk grond. Meer dan 315 soorten tulpen stonden hier tot afgelopen zondag in bloei. De Italiaanse “Keukenhof” is een grote hit in Italië. Tulpen in Italië zie je niet veel, behalve bij de bloemist en dat terwijl de Italianen dol op tulpen zijn. Niet gek dus dat de Italianen ontzettend enthousiast waren en van verre kwamen om het tulpenveld van Edwin en Nitsuhe te bezoeken.

Op het “pick-up” veld mag je tussen de tulpen wandelen en zelf plukken. Voor 3 euro mag je zelf twee tulpen plukken. Elke extra tulp kost €1,50. Dit nieuw concept was zo’n groot succes dat de entreekaartjes vaak via de website van te voren moesten worden besteld om zo de lange rijen te ontlopen.

 

Eindelijk zelf op bezoek

Al weken volgde ik Edwin en de bloei van de tulpen via zijn Instagram. Zo zag ik elke dag jaloersmakende foto’s van prachtige tulpen die in de bloei stonden. Op 25 april, de Dag van de Vrijheid, een nationale feestdag in Italië, had ik eindelijk de tijd om zelf langs te gaan en tulpen te plukken.

Edwin had al gewaarschuwd dat de topdagen bijna voorbij waren: 80% van de tulpen waren al uitgebloeid of geplukt door de vele bezoekers. Maar ondanks dat, waren de tulpen nog steeds prachtig en heb ik nog wat mooie foto’s kunnen maken.

Helaas is het park nu gesloten en zijn alle prachtige tulpen uitgebloeid of geplukt. Ik kan alleen maar hopen op een 2019 met nog meer tulpenbollen en soorten! En ik geniet nog even na….

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: