Het Lago Maggiore is het twee na grootste meer van Italië en is een ideale vakantiebestemming dankzij de afwisselende landschappen, bergen en stranden.

Stresa

Stresa is een klein plaatsje (5000 inwoners) wat aan het Lago Maggiore ligt. Het is een populaire toeristische plaats voornamelijk in de zomer. In Stresa vind je luxe villa’s en mooie Art Nouveau hotels waar je chique kan overnachten. Tegenover Stresa liggen de bekende Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Van de drie eilanden zijn er  nog twee eigendom van de rijke familie Borromeo die lange tijd erg machtig was in de regio.

Isola Bella

Isola Bella is het bekendste eiland van de drie. De familie Borromeo begon al in de 17e eeuw met de aanleg van de tuinen en de bouw van het barokke paleis. Isola Bella wat letterlijk ‘mooi eiland’ betekend doet zijn naam ook waar. De tuin staat vol met mooie planten, fonteinen, watervallen en er zijn ook zes grotten op het eiland te vinden.

Het paleis kun je bezoeken en je vindt er zoal luxe kamers, balzaal en muziekzaal. Je kunt de tuinen en het paleis bezoeken van maart tot oktober. Een kaartje voor het paleis en de tuinen kost €15 en €8,50 voor kinderen. Als je ook de andere eilanden wil bezoeken kun je het beste een combiticket kopen voor €20,50 en €10,50 voor kinderen.

Isola Madre

Isola Madre is het grootste eiland van de drie. Het eiland is bekend door zijn mooie botanische tuin en elegante villa. Over de jaren heen had de familie Borromeo steeds minder belangstelling voor de Isola Madre en werd het steeds meer verwaarloosd. De familie had al haar aandacht op Isola Bella gericht. De Familie gebruikte Isola Madre voornamelijk voor de teelt van citroenen en sinaasappels. In de 19e eeuw werd het eiland omgetoverd tot een Botanische Tuin die nog steeds te bezoeken is.

Isola dei Pescatori

Ook dit eilandje werd gekocht door de Borromeo familie in de 17e eeuw. Terwijl de familie Borremeo de andere twee eilanden omtoverende tot een prachtige tuin en paleis lieten ze Isola dei Pescatori zoals het was, een  typisch vissersdorpje. Het kleine eilandje is erg karakteristiek met zijn smalle straatjes en leuke haven. Vandaag de dag leven de inwoners niet meer van visserij maar vooral van het toerisme. Zo zijn er hier veel visrestaurants en kleine souvenir winkeltjes. Op het eilandje bevindt zich ook een kleine kerk die dateert uit de 11e eeuw.

Verbania

Verbania is een leuk stadje ten noorden van het Lago Maggiore en staat vooral bekend voor haar mooie villa’s, tuinen en parken. Verbania en omgeving behoren tot de mooiste van Lago Maggiore! Villa Taranto is de bekendste villa van de omgeving en heeft een prachtige botanische tuin. De verschillende planten en bloemen bloeien van de lente tot aan de herfst. Het park is maar liefs 16 hectare groot en heeft over 20.000 planten soorten uit de hele wereld.

Een veerboot verbindt Verbania met Stresa en de  Borromeïsche eilanden.

 

%d bloggers liken dit: