Voor mijn vaders verjaardag hadden wij kaartjes voor de opera Aida in de Arena van Verona gekocht. In dit artikel vertel ik over deze onvergetelijke ervaring  die ik iedereen van harte aanraad!

De Arena van Verona werd 30 na Christus voltooid net buiten de stadsmuren van Verona en is een van de best bewaard gebleven Romeinse amfitheaters in de wereld. Het leuke is dat het nog tot op heden gebruikt wordt! Veel artiesten traden al op in de Arena zoals Zucchero en Robbie Williams maar ook worden hier veel opera- en balletvoorstellingen gehouden. De akoestiek in de arena is perfect en daarom ook zeer geschikt voor operavoorstellingen. Vanaf de hoogste treden heb je zeer goed geluid. Zowel het orkest als de operazangers en zangeressen worden niet versterkt.

DSC_0863

Buiten de Arena staan de decors van de andere opera’s. Elke avond wisselen de voorstellingen, vrijdag Nabucco, zaterdag Aida, de verschillende decorattributen staan daarom rond de Arena, erg leuk om langs te lopen!

 

Wij hadden een van de goedkoopste kaartjes gekocht voor de voorstelling en zaten daarom ook op de tribune waar net als vroeger de Romeinen zaten. Aangezien mijn ouders een paar jaar geleden al naar het concert van Zucchero waren geweest wisten we van te voren dat we kussentjes moesten kopen want na een paar uur zitten op harde stenen, heb je wel behoefte aan iets zachts! Voor 2 euro kochten wij leuke gekleurde kussentjes bij een van de vele kraampjes rondom de Arena en gingen we naar binnen.

Wat een ervaring was het! We hadden fantastisch zicht over de hele Arena (wij zaten in vak D) en het voelde net alsof we eeuwen terug in de tijd waren. Het idee dat 2000 jaar geleden op dezelfde plek Romeinen naar soortgelijke voorstellingen keken fascineerde me ontzettend!

DSC_0912

DSC_0909

 

De operavoorstelling waar ik helaas geen foto’s van mocht maken was in één woord fantastisch! Een adembenemende ervaring. Alles klopte, van de muziek, het orkest tot aan het decor. Honderden mensen deden mee aan de show. Het leuke was dat de opera Aida in een modern jasje was gestoken wat ik zelf heel bijzonder vond.

 

Het decor, zoals je kunt zien Aida in een modern jasje:

aida 2

aida 1

 

Zelf naar de opera?

Wil je zelf ook naar een opera voorstelling? De Arena van Verona organiseert de hele zomer door operavoorstellingen zoals Aida, Nabucco en Rigoletto. Kaartjes kan je makkelijk via het internet kopen, je krijgt dan een e-ticket toegestuurd. Een kaartje koop je al vanaf €24 via de officiële site 

 

Kijk hier voor het programma van 2018:

Risultati immagini per programma opera verona 2018

Bekijk ook:

0 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: