Na twee jaar kan Milaan mij nog steeds verrassen, de naam van deze site is dan ook niet vanuit de lucht komen vallen. Toevallig zag ik een foto voorbij komen van een aantal gekleurde huisjes. Het leek een foto gemaakt op het kleurrijke Venetiaanse eiland Burano, of misschien in Nothing Hill in Londen. Maar het bijschrift van de foto was toch echt Milaan. Dit moest ik van dichtbij zien! Dus pakte ik mijn Nikon en ging op verkenningstocht. Zo kwam ik bij Via Lincoln terecht, niet ver van mijn huis. En daar ontdekte ik de “Villaggio Arcobaleno” oftewel de regenboog wijk. Deze van oorsprong arbeiderswijk uit ‘800 in deze dagen een rustige groene oase in hartje Milaan.

In dit kleine gemoedelijke straatje wisselen vrijstaande en rijtjeshuizen met de leukste kleurencombinaties elkaar af met granaatappel, olijf en palmbomen maar ook prachtige magnolia’s!

 

Leuke winkeltjes en eetgelegenheden

Neem ook een kijkje in de straatjes rondom Via Lincoln, leuke vintage winkels worden hier afgewisseld met hippe barretjes, antiekzaken en een mooie hoedenzaak. Op Via Pasquale Sottocorno bevindt zich een goede bakker die de mooiste taarten bakt en voor een lekkere lunch ga je naar Giacomo Rosticceria. Deze Rosticceria heeft een leuk binnentuintje.

Tabaccheria Giacomo is een super leuk barretje in vintage jaren zestig stijl die de lekkernijen van Pasticceria Giacomo serveert. Je kunt hier terecht voor een lekker ontbijtje, een aperitivo of een drankje. Van oorsprong was dit een tabakswinkel en dit zie je nog goed terug.

 

Niet ver van Via Lincoln ligt Piazza Cinque Giornate, rondom dit plein bevinden zich veel winkels en barretjes. Zoals ook het grote warenhuis Coin, de Italiaanse versie van onze Bijenkorf.

Bekijk ook:

1 reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: