Rondom het station Garibaldi en de metrohalte Moscova ligt de Corso Garibaldi en de Corso Como. Dit gebied is erg in trek bij de Milanesi en zit vol met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes. De hippe Corso Como, die het station Garibaldi met de poort van Garibaldi verbindt staat bekend om zijn vele cafè’s en restaurantjes. Dit is ook de plek om s’avonds een drankje te doen, je vind hier ook de bekende discotheken Hollywood en Loolapaloosa. s’Avonds is het vol met Milanesi die een aperitivo drinken op een van de vele terrassen.

DSC_0261

Aan de Corso Como ligt ook de hippe winkel 10 Corso Como, dit is een fashionable shopping en dining complex . Het is met voornamelijk een café en restaurant maar je kan hier ook kunst exposities, fashion, muziek, design en cultuur vinden. Een leuke plek voor een diner of een aperitivo, 11 euro voor buffet met drankje/cocktail!

Aan het eind van de Corso Como, kom je bij de Poort van Garibaldi terecht. Dit is een mooi open plein met veel restaurantjes en barretjes. Ga langs bij Princi voor een heerlijk stuk pizza of een goede aperitivo en ga ook zeker binnenkijken bij Eataly. Eataly is een groot etenswarenhuis. Hier vind je uitsluitend Italiaanse producten van hoge kwaliteit ui alle windstreken. Van Zuid Sicilië tot het Noorden. Eataly is gevestigd in een oude concertzaal, Smeraldo genaamd waar veel artiesten hebben opgetreden, van David Bowie tot Bruce Springsteen.

 

DSC_0274

Eataly is niet alleen in Milaan gevestigd maar ook in andere Italiaanse steden en er is zelfs een winkel geopend in New York. Naast producten kopen, kan je hier ook lekker uiteten gaan! Er is een bar waar je heerlijke koffie kunt drinken, een pizzeria met fantastische pizza’s en een restaurant.
Tegenover Eataly ligt een leuke High Tech Store met gelijknamige naam. Deze winkel bevindt zich in een binnenplaats van een appartementencomplex. Hier vind je trendy spullen, hippe kleding en alles voor je keuken en interieur. Het heeft meerdere verdiepingen en je kan hier makkelijk verdwalen tussen de vele spullen en ruimtes.   

Wanneer je vanaf de Poort van Garibaldi de aansluitende Corso Garibaldi inloopt kom je langs veel barretjes en nog meer restaurantjes. Aan deze Corso ligt ook een mooie kerk, de Santa Maria Incoronata. Uiteindelijk kom je uit bij een kruispunt waar de metrohalte Moscova ligt. Corso Garibaldi gaat nog verder door en wordt alleen maar leuker en artistieker. Als je helemaal rechtdoor loopt kom je uiteindelijk uit bij Brera en bij het park Parco Sempione. Je kan hier heerlijk rondlopen en ga ook eens de kleine straatjes in.

DSC_0264

DSC_0284

DSC_0280

 

Bekijk ook:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: