Rondom de Dom

De straten die direct aan de Dom liggen zijn dé perfecte plek om te shoppen. Grote namen zoals H&M, Zara, Mango, COS en &Other Stories zitten hier. Maar ook ontbreken de Italiaanse klassiekers niet zoals Benetton, Tezenis voor goedkoop en mooi ondergoed, Calzedonia voor mooie bikini’s in de zomer en warme modieuze panty’s in de winter en Intimissimi voor mooi Italiaanse lingerie.

De Corso Vittorio Emanuele is een lange straat vol met de grote winkels, aan de linkerkant van de Dom. Als je de straat helemaal uit loopt kom je op Piazza San Babila terecht wat met de Gouden Vierhoek grenst.  

Tegenover de Dom liggen de straten Corso Dante, een winkelstraat die richting het Park en het Castello Sforzesco loopt. Ook hier heb je veel keus qua winkels en kun je goed shoppen!

Ga je richting de Via Torino, dan kom je wat meer Italiaanse winkels tegen, hoe verder je door loopt, hoe minder grote modeketens je tegenkomt en hoe leuker en kleinschaliger de winkels worden. Vervolg je de straat tot aan de Colonne di San Lorenzo, dan kom je uit bij de wat alternatieve kleinere winkeltjes!

 

De Gouden Vierhoek

Het Quadrilatero d’Ora, is de plek in Milaan voor wie opzoek is naar de Italiaanse couturiers. Hier vind je de beste Italiaanse mode ontwerpers en modehuizen van A tot Z! Van Armani tot Prada tot Zegna. Het is daarmee ook het duurste winkelgebied van Milaan.

Deze vierhoek bestaat uit de straten Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Via della Spiga en Corso Venezia. Je kan hier leuk windowshoppen en mensen kijken. Veel Aziaten en Indiërs komen hier speciaal om Italiaanse design kleding te kopen. Natuurlijk ontbreken ook de rijke Milanesi niet uit het straatbeeld.

Corso Buenos Aires

De Corso Buenos Aires is een goed alternatief voor de altijd (te) drukke Corso Vittorio Emanuele in hartje Milaan. De Corso komt uit op Porta Venezia en is kilometers langs. Ook hier vind je de grote modeketens maar ook de wat kleinschalige winkels. Aan het plein van Porta Venezia ligt ook de flagship store van Tommy Hilfiger.  

Na het shoppen kun je heerlijk uitrusten in het aangrenzend stadspark Giardini Pubblici Indro Montanelli.   

%d bloggers liken dit: